Milliós drágulás jöhet több népszerű autómodellnél

Azok után, hogy tavaly 3-8 százalékkal drágultak az új személyautók, az idén 5-10 százalékkal emelkednek majd az árak - írja a Világgazdaság a Vezess.hu alapján.
Szabó Zsuzsanna, 2020. március 13. péntek, 09:13
Fotó: Getty Images

Az autós szaklap 10 fontos autómárkát megkeresve közölte, hogy idén újabb általános áremelkedések lesznek a piacon, és az új összegek több kedvelt autó esetén sosem látott magasságokba emelkednek az idén.

Az importőröktől kapott számokból kiderül, hogy több népszerű modell ára az év végére akár egymillió forinttal is meghaladhatja a tavaly év elejit.

A sűrűsödő áremelkedés egyik oka, hogy az Európai Unió úgynevezett 95 grammos szabálya miatt várhatóan gigantikus bírsággal néznek szembe a gyártók, amelyek emiatt egyre több modellbe szerelnek hibrid berendezéseket, drágítva ezzel a termékeket. Plusz a konszernenként várhatóan milliárd eurós büntetés miatt is növelni akarják a bevételeiket, és ennek részben a vevők fizetik meg az árát - írta a napilap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.03.13 09:45

Idióták ! Az 15-ös 100 lóerős szívó benzines állítólag környezet szennyező a 3 ezres 300 lóerős dízel pedig nem :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html