Milliós prémiumok kifizetéséről dönthet a főváros

Hat fővárosi társaság vezetője tavalyi prémiumfeladatainak teljesítettségéről és a kapcsolódó kifizetésekről dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
MTI, 2013. június 9. vasárnap, 11:39

A prémiumok mértékét a főváros vagyonrendelete szabályozza. A közgyűlési javaslatok szerint Nagyunyomi-Sényi Gábor Antal, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. vezérigazgatója a teljesített feladatok alapján az éves alapbérének 35 százalékára jogosult, vagyis 5 millió 460 ezer forintot vehetne fel.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak az éves bér 40 százalékának a 80 százalékát lehet kifizetni, ami 6 millió 144 ezer forint. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója ugyanilyen arányban jogosult az összegre, esetében ez 5 millió 568 ezer forintot jelent.

A Nagybani Piac vezérigazgatójának, Házi Zoltánnak 4 millió 992 ezer forintot fizethetnek ki, ez az összeg az éves alapbérének 40 százaléka. A Budapest Főváros Városépítő Tervező (BFVT) Kft. ügyvezetője, Albrecht Ute az éves alapbére 20 százalékának a 80 százalékára jogosult, ami 1 millió 488 ezer forint, míg Wertán Zsolt Zoltán, az Enviroduna Kft. ügyvezetője az éves alapbére 30 százalékát, vagyis 4 millió 140 ezer forintot kaphat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2013.06.09 15:40

Folytatódik az elqrás.
A fidesz ugyanaz mint az mszp-szdsz lenyúló párt.
Veszteség, sírás a támogatásért, jegyáremelés, oszt súlyos milliók a veszteséges cégvezetésért.
Undorító mocsok lények. Az is aki adja, az is, aki kapja.
A népnek meg mondják a frankót, hogyan kellene gazdálkodni. Hitel, költekezés, egy számmal nagyobb cipő, stb.
Ott fönt tessenek példát mutatni, majd utána baxogatni a népet.
Elqrni nagyban érdemes, mert ott nincs felelősség. Vastag pofa van, nem felelősség. A népen meg pár forintocskát is elvernek.
mocskosrohadékok
Ezek sem jobbak fletóéknál, ezért nem járok szavazni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

taggj, 2013.06.09 14:47

majd ha nyereséget termelnek, akkor kapjanak....akkor viszont lehet sokat is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html