Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kilenc tétel, összesen 8870 kilogramm, tiltott módon lefagyasztott, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű sertés- és marhahúst találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai a tatai székhelyű, kocsi telephelyű Meat-World Hungary Kft. húsnagykereskedőnél - derül ki a kormany.hu-n "az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény alapján közzétett, jogsértő szervezeteket és személyeket" felsoroló listáról.

A Nébih-ellenőrök megállapítása szerint a vállalkozás a frissen nem értékesített húsrészeket fagyasztótereiben lefagyasztotta későbbi értékesítés céljából. A termékek jelentős része a jogszabályi tiltás ellenére történő lefagyasztáson túlmenően jelöletlen, ezáltal nyomonkövethetetlen volt - írták. Találtak két tételben, 195 kilogramm, lejárt fogyaszthatósági idejű sertés fejhúst is.

Megállapították továbbá, hogy a cég a tárolást szabálytalanul végezte; a technológiai helyiségben a fal salétromos volt, a vakolat pergett, s nem működtettek késfertőtlenítő berendezéseket.

A 2013-ban tatai székhellyel és kocsi telephellyel, 3 millió forint jegyzett tőkével alapított Meat-World hús- és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozik, ügyvezető-tulajdonosa Palatin Balázs - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A társaság 2013-ban 107 millió, 2014-ben 261 millió, 2015-ben pedig 375 millió forint nettó árbevételt ért el. Az első évet még 8 milliós veszteséggel zárták, 2015-t pedig 15 milliós adózott eredménnyel, osztalékot nem fizettek.

Képünk illusztráció.