Milyen kötelező-kampányra számíthatunk idén?

Bár a törvény elfogadásakor szinte mindenki úgy gondolta, hogy már az új feltételek mentén zajlik majd idén októberben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány, ez nagy valószínűséggel nem így lesz.
Nagy László Nándor, 2009. július 17. péntek, 06:20
Fotó:

Miután a tavaszi ülésszak végén elfogadott jogszabály végrehajtási rendeletei még nem születtek meg, szinte bizonyos, hogy a jövő évre szóló díjaikat még nem a 2010. január elsején hatályba lépő új törvény, hanem az eredeti, 190/2004. számú kormányrendelet alapján kell hogy meghirdessék a biztosítók. Ez azt jelenti, hogy a tarifálás alapja nem a gépjármű teljesítménye, hanem továbbra is hengerűrtartalma marad. Ennél is jelentősebb tétel, hogy a díjkedvezményeket a jelenleg alkalmazott bónusz-malusz rendszer megtartása mellett hirdetik majd meg a cégek.

A biztosítók jó része nem erre számított, ezért sürgette, hogy készüljenek el mihamarabb a kiegészítő, értelmező rendelkezések. Meglepetésükre azonban a Pénzügyminisztérium jogértelmezése szerint az új szabályok valóban csak január elsejétől lépnének életbe.

További részletek a mai Napi Gazdaságban

HOZZÁSZÓLÁSOK