Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Talán a legfontosabb változás, hogy 2013-tól új bérlettípusokat vezetnek be, emellett változik több jegy és bérlet ára, úgy, hogy a jegyek és a teljes árú bérletek ára az inflációt követve emelkedik, kedvezményes (tanuló, nyugdíjas) bérletek ára azonban 2013-ban sem nő. (A 2013-as tarifákról bővebben ezen a linken tájékozódhat.) Egyszerűsödik ugyanakkor a teljes árú BKK-bérletek használata: január 1-jétől már személyi igazolvánnyal vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel is érvényesek lesznek a teljes árú bérletek - a budapesti, a környéki és a hév-bérletek egyaránt. Annak érdekében, hogy még hatékonyabbá tegyék a jegyellenőrzéseket, januártól tovább bővítik a közterület-felügyelői létszámot.

2013. január 1-jétől teljes körűen forgalomba állnak a közelmúltban vásárolt használt, alacsonypadlós Mercedes Citaro és Volvo 7700-as járművek, amelyeket a BKV üzemeltet majd. Ezen felül januártól kivonják a forgalomból az elavult ZIU-9-es szovjet trolibuszokat, helyettük korszerűbb, akadálymentes MAN típusú csuklós járművek állnak majd forgalomba. Egyúttal nagyjavítást végeznek az Ikarus 412-es és 435-ös trolikon is, amely által a járművek megbízhatósága, üzemkészsége jelentősen növekszik - olvasható a BKK közleményében. Fontos változás az is, hogy január 5-étől, majd január 19-étől újabb öt-öt nappali autóbusz-vonalon vezetik be az elsőajtós felszállási rendet.

Végül, de nem utolsósorban a Budapesti Közlekedési Központ 2013 januárjától csökkentett menetrenddel közlekedteti a dunai hajókat. Mint írják ősszel még jelentős igény mutatkozott a hajóközlekedésre, a fagyos idő beköszönte óta azonban visszaestek az igények.