BUX

Minden készen áll a Sziget nyitásra

Az utolsó simításokat végzik a Sziget Fesztivál helyszínén - derült ki a vasárnapi bejáráson.

Diószegi József, 2010. augusztus 8. vasárnap, 17:42

A fesztiválozók megy része már leverte sátrát, állnak a kiszolgáló helyek, a rendőrség, az egészségügyi és egyéb létesítmények épületei is. Hétfőn lesz a mínusz egyedik, kedden pedig a nulladik nap, a "rendes program " pedig augusztus 11-én kezdődik. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy körülbelül hatezren dolgoznak az építkezésen, a fesztivál ideje alatt pedig mintegy nyolcezren dolgoznak majd.

Csak rendezőből 1200 lesz az augusztus 16-ig tartó Szigeten, s körülbelül 400 egészségügyi szakember látja el a rászorulókat. Összesen 3000 vendéglátós vesz részt a fesztiválon. Gerendai lapunknak elmondta, hogy 180 vendéglátó hely települ ki. Azért van szükség ekkora személyzetre, mert egyszerre egy kisvárosnyi tömeg - 75 ezer fő - lesz kint a Szigeten, s őket ki kell szolgálni.

Bizonyos termékek (sör, bor, rövid italok, üdítők) árát maximalizálják, s ezeket a programfüzetben is meghirdetik. De természetesen ez az ár plafon nem vonatkozhat mindenre, például egy-egy pizza árát nem írják elő.