A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársai 2014. július 3-án a Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi erőművénél helyszíni ellenőrzés keretében vizsgálták a termelői működési engedélyekben és egyéb jogszabályokban foglalt előírások betartását, tájékozódtak a szén és a biomassza tüzelőanyagok felhasználásáról, karbantartási menetrendről, áramvásárlási szerződésekről, távhőellátásról és a tartalék tüzelőanyag készletezéséről - írja közleményében a szervezet.

A hivatal munkatársai a vizsgálat során nem találtak hiányosságot, a villamosenergia-, távhőtermelés, valamint a tartalék tüzelőanyag készletezés szempontjából az erőmű a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik.

Az Oroszlányi erőmű mintegy 5000 lakás fűtését, valamint 3400 lakás háztartási melegvíz ellátását biztosítja. A társaság az állami tulajdonos MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel együtt dolgozik azon, hogy a távhőtermelés hosszútávon fenntartható, gazdaságos módon működjön a következő években. Az erőmű és a távhőszolgáltató közötti távhővezeték folyamatos felújításával közel 20 százalék energia-megtakarítás várható.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan vizsgálja a villamos energia és távhőtermelői szegmens helyzetét, az egyes engedélyesek tevékenységét.