Mindenki bukni fog az Erzsébet-utalvánnyal jövőre?

Jelenleg az étkezési utalvány a legnépszerűbb béren kívüli juttatás és az előzetes igényfelmérések 2017-ben is az maradhat az új, készpénz-cafeteria mellett. Sokan megszokásból döntenek mellette, pedig jövőre egyhavi juttatást veszíthetnek el így, az idei kerethez viszonyítva - adta hírül az RTL Klub.
Napi.hu, 2016. december 20. kedd, 11:14
Fotó: Napi.hu

Több mint kétmillióan használnak Erzsébet-utalványt, amely 2017-ben is az egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatás lehet a kutatások alapján, amelyek a nagyobb vállalatok egy részénél már le is zárultak.

A megszokás nagy úr, s azok, akik hozzászoktak, hogy ezzel vásárolnak élelmiszert, továbbra is kérik ezt a fajta juttatást - nyilatkozott a televíziónak Puskelyné Király Ágnes, a Top Cafeteria Kft. ügyvezetője.

Mostanáig legfeljebb havi nettó nyolcezer forint Erzsébet-utalványt kaphattak a dolgozók, miután a bruttó keretükből 34,51 százaléknyi adót és járulékot vont le a munkáltató, jövőre viszont már 43,66 százalékos közterhet kell megfizetni e cafeteriaelem után. Így aki idén az éves maximumot jelentő 96 ezer forint értékben kapta az utalványokat, az jövőre már csak valamivel kevesebb, mint 88 ezer forintnyi juttatást kaphat kézhez ilyen formában. Ezzel éves szinten egy hónapra járó Erzsébet-utalványtól esnek el a munkavállalók, a tavalyi kerethez viszonyítva.

HOZZÁSZÓLÁSOK