A Médiatanács szerdai ülésén döntött arról, hogy megköti a sugárzáshoz szükséges hatósági szerződést a Nagykőrös 93,6 MHz vételkörzetben nyertes Gong Rádióval, valamint a Szolnok 92,2 MHz-re a Viacom Kft-vel. További két frekvenciapályázaton nyertest hirdetett a testület. Budapesten a 88,1 MHz közösségi frekvencián a sugárzási jogért egyedüliként ringbe szálló Inforádió Kft., Szegeden a 95,4 MHz helyi frekvencián pedig a Telekom Kft. nyerte el a médiaszolgáltatási jogosultság lehetőségét - közölte a Médiatanács.

A Médiatanács arról is döntött, hogy tíz médiaszolgáltató köthet ideiglenes médiaszolgáltatási szerződést az általa használt frekvenciára, közöttük van Klubrádió Zrt., amelynek immár tizedik alkalommal hosszabbította meg ideiglenesen 60 napra médiaszolgáltatási engedélyét a testület.

A "Klub-szabály" következtében - amely a Klubrádió Zrt. által kezdeményezett korábbi bírósági eljárás követően híresült el ezen a néven - ezen a héten tizenegy vidéki frekvencián nyilvánították érvénytelennek a pályázatokat. A benyújtott pályázatokon szereplő aláírások részleges hiánya miatt az összes jelentkezőt ki kellett zárni az Ajka 88,8 MHz, a Balatonfüred 91,8 MHz, a Debrecen 92,3 MHz, az Esztergom 98,1 MHz, a Gödöllő 93,6 MHz, a Kaposvár 99,9 MHz, a Keszthely 92,2 MHz, a Miskolc 96,3 MHz, a Pápa 92,7 MHz, a Tatabánya 96,7 MHz, és a Veszprém 90,6 MHz hasznosítására kiírt pályázaton - áll a közleményben.