Mindenki kamionsofőr akar lenni

Több mint kétezer fő jutott nehézgépjármű- és autóbusz-vezetői jogosítványhoz az ingyenes állami sofőrképzésnek köszönhetően – írta a Magyar Idők.
Domokos László, 2017. szeptember 6. szerda, 08:14
Fotó: Napi.hu

Az NGM adatai szerint a képzést elvégzők 94 százaléka már el is helyezkedett magyarországi székhelyű vállalkozásoknál. A program sikerét mutatja, hogy eddig tízezren jelentkeztek az ingyenes sofőrképzésre.

A közúti fuvarozásban jelentkező egyre súlyosabb munkaerőhiányon hivatott enyhíteni a kormány két éve elindított, állami támogatású nehézgépjármű- és autóbusz-vezetői képzési programja - írta a lap.

Eddig már tízezer ember jelentkezett az ingyenes oktatásra.Az OFA Nonprofit Kft. és a kormányhivatalok támogatásával a képzéseket összesen 6133 fő kezdte meg, és eddig 2177-en fejezték be.

A résztvevők mindössze 1,4 százaléka bontotta fel az oktatás lezárulta előtt a tanulói szerződését, jellemzően családi okok miatt. A hivatásos gépjárművezetői képzések regisztrációs felületén több mint ötvenezren regisztráltak. A program várhatóan 2018 végéig tart.

HOZZÁSZÓLÁSOK