Mindenki megkapta az Erzsébet-utalványt - Mi van, ha mégsem?

A Magyar Posta Zrt. a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítését a vállalt határidő előtt teljesítette - adta hírül az állami cég.
Napi.hu, 2017. január 2. hétfő, 16:36
Fotó: Napi.hu

A bejelentés szerint december 24-ével bezárólag az utalványok 92,5 százalékának kézbesítési kísérletét végezte el a Magyar Posta. Majd december 30-ával bezárólag pedig a fennmaradó utalványok kézbesítését is elvégezte.

Az át nem vett küldemények a címhez tartozó letéti postákra kerültek, amelyek átvételére 10 munkanap áll rendelkezésre.

A gyorsabb ügyintézés érdekében azokon a postákon, ahol a forgalom indokolta és a posta belső kialakítása lehetővé tette, dedikáltan az Erzsébet-utalványok átvételére szolgáló ablakok álltak az ügyfelek rendelkezésére - olvasható a cég közleményében.

November 29-én az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be Orbán Viktor kormányfő, hogy még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a kormánytól. A kézbesítésről vita alakult ki, de végül a juttatásról rendelkező kormányrendelet a Magyar Postára bízta a feladatot.

Probléma akkor van, ha a tíz munkanap alatt sem sikerül a nyugdíjasnak átvennie az utalványt és az azt kísérő miniszterelnöki levelet, mert például kórházban vagy külföldön tartózkodik. A kormányrendelet szerint a postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni. A kérelem benyújtásának jogvesztő határideje 2017. február 28., azaz utána már nem is lehet hozzájutni a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványhoz.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz az alábbi elérhetőségeken lehet fordulni: a 06-80-204-884 zöld számon vagy emailben a nyufig@onyf.hu címen. A kormányzati ügyfélvonal 1818, a kormányzati ügyfélvonal külföldről: +36 (1) 550-1858 - olvasható az ONYF honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2017.01.02 20:29

Na, ezt a kézbesítést jövőre igencsak át kell szervezni. Javaslom, hogy jövőre birkamenet keretében, a Hősök terére összecsődített, csápoló nyuggerhadnak - az ország fantasztikus gazdasági eredményeiről tartott többórás, előtapsolók által tízpercenként "Or-bán, Matlo-csi! Or-bán, Matlo-csi!" skandálásal és hosszas vastapssal megszakított győzelmi beszéd után a helyszínre érkező Rogán helikopterről szórja ki az utalványokat...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html