Mindenki Rába-Volvo beszállító akar lenni

Nagy az érdeklődés a Rába-Volvo együttműködés keretében meghirdetett beszállítói program iránt, egy hónap alatt több mint száz, a járműipar szinte minden területén tevékenykedő magyar kis- és közepes vállalat jelentkezett a felhívásra.
Diószegi József, 2013. április 15. hétfő, 10:27
Fotó: Napi.hu

A Rába Jármű Kft. alig egy hónapja a Volvo Bus Corporation vállalattal kialakított együttműködés keretében hirdette meg beszállítói programját, és a várakozásokat meghaladóan már száznál több jelentkezést regisztráltak. A jelentkezők többnyire iparági szereplők, közöttük a kis- és közepes vállalkozások egyaránt megtalálhatóak az ország minden részéből. Olyan jelentkező is akadt, aki nem kifejezetten az alkatrészgyártásban érdekelt, de fantáziát lát a Rába-Volvo együttműködésben és úgy gondolja, terméke alkalmas lehet a járművekbe való beépítéshez - közölte a Rába.

A februárban aláírt Rába-Volvo megállapodás értelmében a hazai piac számára, a piaci igények figyelembevételével modern tömegközlekedési járművek készülhetnek a Rába győri üzemében magyarországi komponensek beépítésével. A Rába és a Volvo kiemelt célja, hogy a modern technológiával előállított autóbuszok hazai tartalmát fokozatosan növelje. Az együttműködés értelmében a szükséges importbeszerzések értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálja a Volvo, ezáltal százszázalékos hazai értékhányad biztosítható.

A beszállítói program eredményeként a magyar vállalkozások termékei bekerülhetnek a Volvo nemzetközi ellátási rendszerébe, és lényegesen nagyobb darabszámmal juthatnak el a globális piacra, mintha csak a hazai piacra termelnének. Termékeik tehát nem csak a Magyarországon forgalomba kerülő buszokba kerülhetnek beépítésre, hanem a Volvo nemzetközileg értékesített járműveibe is. Ez egyedülálló lehetőség az érdekelt magyarországi vállalkozások számára. A programnak tehát az új munkahelyek teremtése mellett jelentős export-növelő hatása is van.

Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója elmondta:  A lehetőség azonban még mindenki előtt nyitva áll, a beszállítói programra továbbra is várják a jelentkezőket egészen 2013. június 30-ig.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

deneskata77, 2013.04.16 17:22

A kormány ezzel a szerződéssel eladta a magyar buszpiacot a külföldi gyártóknak. A magyar buszgyártók simán kielégíthetnék a magyar piac igényeit. De nemzeti kormányunk NEM a nemzeti buszgyárak mellet döntött. Vajon miért? ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.04.15 13:23

..."jelentkezők többnyire iparági szereplők, közöttük a kis- és közepes vállalkozások egyaránt megtalálhatóak az ország minden részéből. ..."


..így épül a termelő-patrióta -kerszténydemokrata kapitalizmus ...,ugye ballibek?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html