Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Befejeződött az augusztusban bejelentett csoportos létszámcsökkentés a Magyar Postánál. "A vállalat az elmúlt két hónapban a korábban jelzettek szerint az irányítási és adminisztratív területeken csökkentette létszámát közel 50 munkavállalóval, és ezen túl betöltetlen státuszokat szüntetett meg" - közölte a Napi.hu-val a Magyar Posta Zrt.

Az állami cég valamennyi érintett munkavállaló részére felajánlotta a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetést, valamint biztosította a kollektív szerződés és a Munka törvénykönyve szerinti juttatásokat. A leépítés azokat a szervezeti egységeket nem érintette, ahol létszámhiány van.

Jelenleg is több mint 200 álláshirdetés található az állami vállalat honlapján. Győrtől Kisvárdáig tombol a munkaerőhiány, de Budapesten is szinte minden kerületbe keresnek kézbesítőket, postai ügyintézőket. Bár a meghirdetett álláshirdetések szerint a bérezés megegyezés szerint alakul, Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke a Napi.hu-nak korábban elmondta: egy kezdő kézbesítő minimálbért kap, ha pedig szakképesítést szerez egy vállalaton belüli tanfolyamon, akkor a garantált bérminimumra ugrik a fizetése, ami bruttó 180 ezer forint.