Mindent tagad a Siemens, szerintük nem volt vesztegetés

Hevesen tagadja a Siemens Zrt., hogy a korrupció üzleti tevékenysége szerves részét képezte volna.
NAPI Online, 2006. november 23. csütörtök, 09:10
Fotó:

Tagadja a Siemens Zrt., hogy a visszautaltatta volna magának a SATeLIT TV-nek átutalt támogatása egy részét - illetve hogy az ilyesmi bevett gyakorlata let volna más támogatások esetén is -, valamint hogy a tévétársaság tulajdonosát zsarolással próbálni rábírni arra, hogy hallgasson korábbi üzleti ügyeikről.

Tagadják emellett, hogy az említett tévéscégnek 1,35 milliárd forintot adtak volna, de azt nem mondják meg, hogy mennyit.

A cég közleménye szerint a támogatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a csatorna megszűnt, a társaság felszámolás alatt áll, és az ügyben a Siemens jogerősen pert nyert. A társaság nem kívánt érdemben reagálni a 2003-as laktanya-felújítási megbízásával kapcsolatban felmerült korrupciós vádra. Az ügy miatt két honvédségi alkalmazottat elbocsátottak és le is tartóztattak, amiért "ajándékokat" fogadtak el, s cserébe információkat adtak ki a munkára kiírt pályázatról.

Az ügyben vádlottként szerepel a Siemens egyik igazgatója is. A cég csupán annyit közölt: egyetlen munkatársukat sem marasztalták el, és folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak. (MH 24. old., Nszab. 13. old., Ma Reggel, november 22.)

HOZZÁSZÓLÁSOK