Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyarok legfontosabb vagyonelemei közé tartozik az ingatlan, így nem meglepő, hogy többségük (55 százalékuk) rendelkezik valamilyen lakáshoz kapcsolódó tervvel - legyen szó vásárlásról, építkezésről vagy felújításról.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatása alapján a legtöbben (25 százalék) vásárolnának akár új, akár használt ingatlant. Ugyanilyen arányban (25 Fundamenta-Lakáskassza Zrt.) válaszolták, hogy lakásfelújítást, modernizálást terveznek. A lakáscélok képzeletbeli dobogójának harmadik fokán a gyerekek lakáscéljainak támogatása áll: a válaszadók 8 százaléka jelezte ilyen irányú szándékát, míg házépítést, meglévő lakás bővítését 5, illetve 4 százalék tervez - adta hírül a cég.

A lakásvásárlási vagy építési céllal rendelkezők többsége (a válaszadók 60 százaléka) első otthonát szeretné megteremteni. A húszas éveikben járók 86 százaléka tervezi első lakásának megvásárlását, míg a negyvenes korosztályban már azok vannak többségben, akik nem első lakást vennének. A gyerek lakáscéljainak támogatásával 12 százalék kalkulál, és ez a cél az ötvenes korosztályban jelenik meg leghangsúlyosabban azok között, akik vásárlást terveznek (30 százalék). Csupán nyolc százalék azok aránya, akik befektetési céllal vennének ingatlant.