Mit fedez a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás?

Ha a javítási költségek meghaladják a pótlás költségeit, a biztosítók totálkárossá nyilvánítják a gépjárművet - idézi Hangyási István, a Mabisz Gépjármű Kárrendezési Bizottság elnöke Világgazdaságnak adott interjúját az MTI.
Szepesi Anita, 2017. június 7. szerda, 07:33
Fotó: Napi.hu

Hangyási szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) arra nyújt fedezetet, hogy a balesetben vétlenül károsult gépkocsit a baleset előtti állapotúra állítsák helyre, amennyiben a javítás még gazdaságosnak tekinthető.

Ha a helyreállítási költségek magasabbak, mint amennyiből hasonló korú és felszereltségű használt autó megvásárolható, kimondják a gazdasági totálkárt.

A biztosítók álláspontja az, hogy a káresemény bekövetkeztekor a kárt térítik meg, nem a javíttatást, ellenkező esetben a javíttatási költségekkel párhuzamosan a felelősségbiztosítási díjak is elszállnának. Hozzátette, hogy az utóbbi nem érdeke a jelenleg 4,8 millió kgfb-díjfizetőnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2017.06.07 08:29

Nagyon sok autós káreseménynél a tényleges sérülésen kívül,a törések miatt más egyéb karosszéria elemek-alkatrészek is sérülnek,amiket sajnos nem lehet észrevenni időben ,vagy a biztosító szerint már ez a sérülés nem tartozik bele a káreseménybe ! Igaza is lehet,de a további károk a gépjárműben akkor is létezhetnek ! Ha a szerelő ezt észleli és kijavítja,mert szükséges,akkor ezt a saját zsebünkből kell fedezni ! Vagy lehet pereskedni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csakazigazat, 2017.06.07 08:22

Még ezeket is fedezi !!! http://www.vezess.hu/magazin/2016/12/01/baleset-karterites-ugyved-biztosito/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html