A lap szerint a tervezett fejlesztésekről még keveset tudni, de a reptér továbbra is állami segítséggel tud talpon maradni. A Széles Gábor által mintegy 800 millióért megvásárolt reptéri eszközöket és ingatlanokat 36 millióért bérli tőle az évi 100-125 milliós állami támogatásból működő hévízi önkormányzat repülőtér-üzemeltető cége.

Tavaly 22 ezer utast fogadott reptér.

A létesítmény nem mondható lepusztultnak, azt ír befektetők 2 milliárd forintért korszerűsítették 2007-ben; új terminált építettek, fejlesztették a biztonsági- és repülésirányítási eszközöket. A magyar kormány ugyanakkor december végi határozatában 6,6 milliárd forint hazai forrást különített el a reptér "légi-járat forgalmának növelésére és a kapcsolódó sármellék-zalavári iparterületek fejlesztésére".

Széles Gábor 2014-ben lett résztulajdonosa a légikikötőnek. A repteret 2012 óta működteti a hévízi önkormányzat cége, a Hévíz-Balaton Airport Kft. Ez a társaság rendelkezik a repülőtér engedélyeivel, üzemeltetési jogával, de a földterületet Sármellék és Zalavár önkormányzatától bérli a kft.-től. Széles érdekeltsége a repülőtéri infrastruktúrát, így például a terminált, a repülésirányító-rendszereket, az üzemanyag telepet vásárolta meg, s ezeket azóta bérbe adja az önkormányzati cégnek - további részletek a Népszavában olvasható.