Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Örömmel vette tudomásul az Európai Bíróság főtanácsnokának jogi szakvéleményét a Docler-csoport. - így kommentálta a szerdai állásfoglalást a Gattyán György tulajdonában levő cégcsoport. Ugyanakkor hozzátették: a Docler-csoport ahogy eddig, ezentúl sem csatol véleményt az eljárás egy-egy részletéhez, ugyanakkor továbbra is együttműködik a nemzetközi és a magyar hatóságokkal, lehetőségeihez mérten elősegíti az adójogi vita tisztázását és mihamarabbi lezárását.

A szerdai bejelentés az volt ugyanis, hogy az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint a WebMindLicenses és a portugál Lalib cégek között a livejasmin.com weboldalhoz kapcsolódó know‐how hasznosításával összefüggésben kötött licencszerződés célja nem az adóelkerülés volt. A WebMindLicenses Kft. a Magyarország egyik leggazdagabb emberének számító Gattyán - aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2015 című kiadvány szerint 90 milliárd forinttal a hatodik a listán -  érdekeltségébe tartozó Docler-csoport egyik tagja.

Nemes Tamás, a cégcsoport kommunikációs és csr-vezetője bízik abban, hogy a nemzetközi fórumokon zajló ügy lezárása minden érintett félnek kiemelkedően fontos érdeke. A szerdai a döntés elsősorban a Docler, és tulajdonosa Gattyán György számára fontos, hiszen az adóhatósági vizsgálat nyomán több tízmilliárdos vagyon "fagyott be" Magyarországon. A vita lezárultát követően a Docler további befektetéseket tervez itthon.

A három kontinensen jelen lévő csoport a jövőben is stratégiai partnerként és kitűnő befektetési célországként tekint Magyarországra - írt a társaság. A cégcsoport évekig az egyik legnagyobb adófizetők közé tartozott Magyarországon és jelenleg is komoly összeggel gazdagítja a magyar költségvetést. A folyamatos adóvizsgálatok, nyomozások, előzetes zár alá vételek ellenére a cégcsoport az elmúlt években több, mint 30 milliárd forintot költött hazai beruházásokra, fejlesztésekre és jelenleg is prioritásként kezeli a Magyarország számára fontos, stratégiai beruházások, vállalkozások felkarolását.

A Docler-csoport Európában, Ázsiában, és az Egyesült Államokban mintegy hétszáz munkatársat foglalkoztat, folyamatosan jelen akar lenni a hazai munkaerőpiacon is. Idén 150 új munkahelyet hozott létre a Docler magyarországi irodájában. Jelenleg további mintegy félszáz nyitott pozíciója van, elsősorban informatikusokra, fejlesztőkre számít.