Rendkívüli közgyűlést hívott össze az MKB Bank

Az MKB Bank Zrt. 2019. január 17-én rendkívüli közgyűlést tart - adta hírül a bank.
Domokos László, 2018. december 20. csütörtök, 10:14
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A friss bejelentés szerint az MKB Bank Zrt. január 17-én rendkívüli közgyűlést tart, amelynek napirendjén szerepel a működési forma megváltoztatásáról szóló döntés, így a jövőben nyilvánosan működő részvénytársasággá (nyrt) alakulnának.

A további napirendi pontok között szerepel az elsőbbségi részvények törzsrészvénnyé alakítása, az alapszabály, a felügyelőbizottság ügyrendjének, valamint az alapszabály módosítása.

Régóta ismert, hogy 2019 végéig be kell vezetni a tőzsdére az MKB Bank részvényeit. Balog Ádám, a bank vezérigazgatója az InfoRádióban a napokban arról beszélt, hogy a tőzsdei bevezetés inkább 2019 közepére várható. Ennek a részletei egyelőre nem ismertek. Mint ahogy az értékesítendő tulajdonrészről sem született még döntés - a pénzintézet első embere szerint bármilyen tulajdonrész elég ahhoz, hogy a bank tőzsdére menjen, de úgy látja, hogy - hosszabb távon, évek alatt felépülő módon - összességében 20-30 százalékos tőzsdei részesedés lenne hasznos a bank működése, a megítélése és általában a jövője szempontjából. Arra a kérdésre, hogy inkább a hazai vagy a külföldi tőzsdei befektetőket céloznák meg, azt mondta:

ez teljesen mindegy, mindenkit, aki be akar fektetni a bankba, tárt karokkal várunk.

Célunk továbbra is az, hogy az MKB a három legnagyobb univerzális bank közé tartozzon Magyarországon - mondta Balog Ádám vezérigazgató 2018. áprilisban. Az akkori bejelentés szerint elkészült a bank tulajdonosai által is támogatott, a pénzügyi csoport növekedési pályáját 2021-ig meghatározó átfogó stratégia, amelynek kiemelt célja, hogy - az Európai Bizottság felé tett vállalásokkal összhangban - a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen az MKB Bank részvényeinek sikeres tőzsdei bevezetése, melynek előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak - tette hozzá akkor Balog.

Az MKB Bank aktuális részvényesi struktúrája
Tulajdonos neveTulajdoni és szavazati hányad
Metis Magántőkealap35,0%
Blue Robin Investments S.C.A.32,9%
Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Kft.13,6%
Eirene Magántőkealap10,0%
MKB Bank MRP Szervezet5,4%
Pantherinae Pénzügyi Zrt.3,1%
Forrás: MKB Bank

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.20 15:43

"a működési forma megváltoztatásáról szóló döntés, így a jövőben nyilvánosan működő részvénytársasággá (nyrt) alakulnának."
-----------
Tehát eddig a népet kiakarták zárni a "tulajdonból", most viszont kell a pénzük.
Ez azt jelenti, hogy nekem nem érdemes MKB részvényt venni.
Vegyen aki akar, vegyék hülyére akit akarnak.
Azért csinálták a Zrt.-ket, nehogy a nép jól járjon. Amikor xar a helyzet és kell a nép pénze is bele, akkor már baj van, vagyis nekem nem bolt. Vagyis engem nem vesznek hülyére.
Mindenki másnak úgy kell.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html