Vigyázzon: csalók vadásznak az egyik nagybank ügyfeleinek pénzére

Csalók akarják megszerezni az ügyfelek belépési adatait - figyelmeztet az MKB. Arra kérik a klienseket, csak a bank honlapjáról lépjenek be az internetbankba.
Herman Bernadett, 2020. május 20. szerda, 15:22
Fotó: Reuters

A különleges egészségügyi helyzet miatt az elmúlt időszakban jelentősen növekedett az online vásárlások és az elektronikusan beadott utalások száma. Sajnálatos módon mindez az adathalászat erősödését is magával hozta, hiszen a csalók gyakran a COVID-19 tárggyal vagy hivatkozással próbálnak - telefonon, SMS-ben, e-mailben - ellopni bankkártyaadatokat és internetbanki belépőkódokat - közölte az MKB.

Az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a megadott linkekre és adataikat semmilyen körülmények között ne adják meg másoknak; az ilyen tartalmú e-maileket azonnal töröljék.

A bank emellett azt javasolja, hogy az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a bank hivatalos honlapjáról: www.mkb.hu nyissák meg, ezzel is megelőzhető az adathalászat.

Nemrég a Magyar Nemzeti Bank is figyelmeztetést adott ki, hogy a járványra való hivatkozással kapcsolatos csalások megszaporodtak.

HOZZÁSZÓLÁSOK