Százezreknek kell kicsengetnie 5 ezer forintot - közel a határidő!

Egy hónapja maradt a gazdálkodó szervezeteknek, hogy befizessék a 2019-es kamarai hozzájárulást. A végső határidő 2019. március 31.- figyelmeztet a portfolio.hu
K. Kiss Gergely, 2019. március 2. szombat, 14:31
Fotó: Shutterstock

A szabályozás értelmében 5 ezer forintot kell befizetnie minden vállalkozásnak a megjelölt határidőig a területileg illetékes kamarának.

A kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszót bocsát ki, amely - az elmaradás mértékétől függően - akár több tízezer forint plusz terhet is jelenthet a vállalkozásoknak.

Az összeget be lehet fizetni: banki átutalással, készpénz-befizetéssel, (ügyfélszolgálaton és a Budapest Bank Zrt. fiókjaiban), sárga postai csekken (ügyfélszolgálaton igényelhető).

Átutalásnál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget - emlékeztet a portál.

Az évi 5 ezer forintos kamarai hozzájárulás (hivatalosan nem tagdíj) befizetésével az adott vállalkozás az említett törvény alapján jogosulttá válik bizonyos kötelezően nyújtandó, térítésmentes kamarai alapszolgáltatásokra, ezek:

  • tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdések,
  • üzleti partnerkeresés,
  • pályázatfigyelés.

A gazdálkodó szervezeteket német minta alapján 2012 januárja óta kötelezik arra, hogy regisztráljanak a székhelyük szerinti kamaránál. De a követendő példának tekintett német rendszer elemeiből a pénzlehúzáson kívül semmi sem valósult meg - értékelt korábbi cikkében a G7.hu.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.03.02 15:18

Jogállamban nem lehetne, a semmiért, ilyen díjat szedni ! Persze nálunk már nincs jogállam ! Orbán uraság 2010 óta,
szisztematikusan felszámolta azt !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html