Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szabályozás értelmében 5 ezer forintot kell befizetnie minden vállalkozásnak a megjelölt határidőig a területileg illetékes kamarának.

A kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszót bocsát ki, amely - az elmaradás mértékétől függően - akár több tízezer forint plusz terhet is jelenthet a vállalkozásoknak.

Az összeget be lehet fizetni: banki átutalással, készpénz-befizetéssel, (ügyfélszolgálaton és a Budapest Bank Zrt. fiókjaiban), sárga postai csekken (ügyfélszolgálaton igényelhető).

Átutalásnál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget - emlékeztet a portál.

Az évi 5 ezer forintos kamarai hozzájárulás (hivatalosan nem tagdíj) befizetésével az adott vállalkozás az említett törvény alapján jogosulttá válik bizonyos kötelezően nyújtandó, térítésmentes kamarai alapszolgáltatásokra, ezek:

  • tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdések,
  • üzleti partnerkeresés,
  • pályázatfigyelés.

A gazdálkodó szervezeteket német minta alapján 2012 januárja óta kötelezik arra, hogy regisztráljanak a székhelyük szerinti kamaránál. De a követendő példának tekintett német rendszer elemeiből a pénzlehúzáson kívül semmi sem valósult meg - értékelt korábbi cikkében a G7.hu.