Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az UEFA 14. alkalommal tette közzé az európai labdarúgás összesített számadatait tartalmazó, úgynevezett Benchmark Riportot.

"A rendkívül alapos, értékes és hasznos szakmai anyagnak a hazai sajtóban történt megidézése, felhasználása sajnálatos módon a legtöbb helyen jelentős tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz" - írta az MLSZ, hozzátéve, hogy a magyar média az UEFA-ra hivatkozva "eltúlzott bérekkel irritálta a közvéleményt".

"A szenzációként tálalt sokmilliós bérekhez képest az UEFA által vizsgált 2018/19-es évadban az NBI-es csapatoknál a ténylegesen játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1,63 millió forint volt" - áll a közleményben.

Az MLSZ az eredeti UEFA-anyag áttekintését javasolja azoknak, "akik szeretnék megismerni az európai futball adatait, összehasonlító trendjeit, gazdasági hátterét és alakulását", egyúttal emlékeztetett rá, hogy az UEFA a klubokat működtető gazdasági társaságok nyilvános beszámolói alapján állítja össze saját tanulmányát.

"Ezen beszámolók illetve adatok a hazai újságírók, sportszakemberek és érdeklődők számára is elérhetők, másrészt az MLSZ apparátusa szívesen rendelkezésre áll konzultációra az újságírók és önjelölt sportközgazdászok számára is, hogy elkerüljék téves adatok, következtetések közlését" - írta közleményében az MLSZ.