MNB-alapítványok - félmillárdot kapott a Vs.hu kiadója

Az összesen 260 milliárd forint közpénzből alapított hat MNB-alapítvány pénteken késő délután közzétette honlapján táblázatos formában, mire költötte el a közpénzjellegét mégsem elvesztő közpénzt - írja az Index.
Index.hu, 2016. április 23. szombat, 00:06
Fotó: Napi.hu

A szerződésekből többek közt kiderül, hogy az Origo és a Vs.hu kiadója, a New Wave Kft. a "Magyarország 2015" projekthez dokumentumfilmes és korszerű multimédiás tartalmak előállításáért 72 250 000

72 250 000 forintos megbízást kapott. Emellett az egyes alapítványoktól különböző támogatások címén 429 166 000
429 166 000
forintot kapott, így a New Wave összesen 501 416 000 forintban részesült. Ez a cég korábbi, nem cáfolt laphírek és iparági értesülések szerint cseh társaságokon keresztül Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozik - írja az Index a szerződések gyors áttekintését követően.

Kairosz kiadó a Matolcsy György gazdasági miniszteri munkásságát bemutató Sakk és póker című könyv kiadására két tételben 20 millió + áfát kapott. A kötetet az a Wiedermann Helga írta, aki Matolcsy titkárnője volt annak gazdasági miniszteri időszakában, és a kötettel sikerült botrányt kavarnia. A könyv ukrán, román, cseh és lengyel nyelvre fordítására nyelvenként 9,7 millió+áfát költöttek. Egy Boros Imre-kötet megjelentetésére 6 millió forint támogatást kapott a Kairosz.

Több, összesen milliárdos nagyságrendű építőipari szerződésük van az új kormányzati kedvenc építőipari cégekkel, a Magyar Építővel és a Market Építővel.

A 444.hu arról számol be, hogy Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvérének egyik cége, a BanKonzult Kft. Ettől a cégtől például mind a hat alapítvány megrendelte ugyanazt a Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek című elemzést nyomatott formában, 1 példányban, egyenként havi 750 ezer forintért. Szintén hozzá köthető az NHB Növekedési Hitel Bank, ahová szintén áramlanak a pénzek az alapítványoktól.Ennek a fiókhálózattal nem is rendelkező minibanknak nagyon számítanak a betétek is - jegyzi meg a portál. Szintén a Szemerey-Száraz körhöz kötődik a Frank Digital nevű cég is, ez is százmilliót közelítő kapott tízmilliós tételekben. A WeLoveBudapest pedig további 51 milliót.

A szerződések itt érhetőek el:

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.04.23 09:06

Ez az elso koros penzosztas csak proba volt. Rossz meg belegondolni is, hogy mit muveltek volna ezek a mocskos tolvajok, ha az elso kor utan at tudjak vinni a "nem kozpenz" tervet. Akkor nem csak a 250 milliard tunt volna el nyomtalanul, boritekolhato, hogy folyamatosan pumpaltak volna ki az MNB -bol a milliardokat.

Mar igy is eltunt 2000 MRD Ft !!!! az MNB -bol ugy, hogy senki nem tud ra magyarazatot adni. Ketezer milliard forint!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszai, 2016.04.23 08:27

Tróger rabló banda, de azok is akik védik Orbánt és társait.
Fidesz szavazónál nincs erkölcstelenebb ember az országban.
Ők tartják hatalomban Orbánt.
Ők a hibásak mindezért!
Kb. 1.5 - 1.8 millió ember!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html