Az MNB 9,8 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Aegon Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztárra, egyebek közt számos informatikai biztonsági, számviteli és adatszolgáltatási hiányosság miatt, és kötelezte a problémák orvoslására - derül ki a jegybank közelményéből. A feltárt jogsértések nem fenyegetik a pénztár biztonságos működését.

Az MNB egyebek mellett felszólította az Aegon pénztárát arra is, hogy a jövőben maradéktalanul azonosítson minden belépő tagot. Felül kell vizsgálni, hogy a 2015 májusa óta belépett pénztártagok jogviszonyának kezdete megegyezik-e tagsági okirataikban és a pénztári nyilvántartásban.

Az Aegon-pénztár nem vonhat le a tag portfólióváltásakor a jogszabályi limitnél magasabb költséget, s a portfólióváltás időpontja nem lehet korábbi, mint a tag erre vonatkozó kérelme. A jövőben a pénztárnak időben kell tájékoztatnia az elhunyt tag kedvezményezettjeit is, illetve be kell tartania a tagi járadékszolgáltatás megkezdésének határidejét. A tagi panaszokat teljeskörűen meg kell válaszolni, elutasításuk esetén pedig tájékoztatni kell az adott kérelmezőt jogorvoslati lehetőségeiről.