Több mint egymilliárdért járnak külföldre az MNB-sek

Négy évig, nettó 1,2 milliárd forintért szervezheti az MNB külföldi kiküldetéseit az United 4 Bonafini Bindair Kft.
Németh Géza, 2020. június 26. péntek, 09:51
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Bank (MNB) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a külföldi hivatalos kiküldetésekhez kapcsolódó utazások megszervezése, lebonyolítása, és a kapcsolódó egyéb szolgáltatások (repülőjegyek, vasúti jegyek, biztosítások, transzferek, vízumügyintézés) biztosítása. A hivatalos utak száma várhatóan évi 1100 darab körül alakulhat, amelyek túlnyomó része repülővel történik, a többi vonattal, autóval. A repülőjegy-foglalások megközelítőleg 15 százaléka business, a többi pedig turista (economy) osztályra szól. A tervek szerint a leggyakrabban Frankfurt, Brüsszel, London, Párizs és Luxembourg lesznek az úticélok.

A 48 hónap alatt 4400 utazásra lehet számítani, 1,2 milliárd keretösszeggel. A nyertessel június 22-én kötött szerződést az MNB.
A Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. érvénytelen ajánlatot adott be, érvényes ajánlatot tett, de nem nyert az OTP Travel Kft.

A Céginfo.hu adatai szerint az United 4 Bonafini Bindair Kft. 1994-ben alakult, a jegyzett tőkéje 50 millió forint, a tulajdonosai Kárpáti Ferenc és felesége. A múlt évet 3,2 milliárd forint nettó árbevétel mellett 24,2 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Marzipan, 2020.06.26 17:58

@pedro gonzalez:
Emlékszem, amikor a Járai vezette fb vizsgálta Simort, és kb olyan szintű megállapításokat tett, hogy túl sokat költenek WC-papírra, mert használhatnának gyengébb minűségűt is. Simor nem vásárolt festményeket, szőnyegeket, palotákat, zongorát, meg alapítványokat se hozott létre az MNB pénzéből, vagyis az állam, akarom mondani, a mi pénzünkből.
Most hol is van a Felügyelő Bizottság?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pedro gonzalez, 2020.06.26 17:43

@Marzipan:

"A simori időszak óta az MNB alkalmazotti létszám 2,5-szeresére nőtt (1459/575), a vezetők száma közel megduplázódott (64/36 ? 177%), emellett még a kiküldetéshez kapcsolódó utazások megszervezését is kiszervezik. "

kifizetőhely.

de a fidesscsimpánzok szemét baxxa karigeri 41 tanácsadója, hogy az anyjuk legyen elios rabszolga.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2020.06.26 12:41

A simori időszak óta az MNB alkalmazotti létszám 2,5-szeresére nőtt (1459/575), a vezetők száma közel megduplázódott (64/36 ? 177%), emellett még a kiküldetéshez kapcsolódó utazások megszervezését is kiszervezik.
Mellesleg a rendszeres személyi juttatások ez idő alatt 4,5-szeresére nőttek, ami 1,5 mrd forintot jelent/hó a 2012. decemberi 355 millióval szemben.
https://www.mnb.hu/a-jegybank/kozerdeku-adatok/gazdalkodasi-adatok/foglalkoztatottak-letszama-es-juttatasai
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html