A vagyonnövekedés mellett az alapítvány 9,9 milliárd forint értékben 1520 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.

A növekedésben jelentős szerepet játszott, hogy az Optima Befektetési Zrt. január végén eredményesen értékesítette a Reno udvart, továbbá az is, hogy az alapítványok összeolvadásának köszönhetően költséghatékonyabbá vált a működés. Az első negyedéves adatok ugyanakkor még nem tartalmazzák a Globe Trade Centre S.A.-ban történő, közvetett tulajdonszerzésre irányuló feltételes adásvételi szerződés hatását, az majd a szabályozói engedélyek megszerzését követően, a tranzakció zárása után jelenik meg a portfólióban.

A vagyonelemek értéke a március 31-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: A Pallas Athéné alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 275,8 milliárd forint, az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 189,2 milliárd forintot befektetési jegybe, 49,3 milliárd forintot ingatlanba, 15,6 milliárd forintot bankbetétbe és 21,7 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be.

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.