Mol-Ina-ügy: ezt szeretné a horvát kormány

A horvát kormány azt szeretné, ha az INA horvát olajvállalat és a Mol magyar olaj- és gázipari vállalat közötti nyitott kérdéseket el lehetne választani Horvátország és Magyarország más vonatkozású kérdéseitől - jelentette ki Andrej Plenkovi horvát kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján Zágrábban.
MTI, 2016. november 30. szerda, 18:11
Fotó: Napi.hu

A miniszterelnök újságírók kérdésre válaszolt, miszerint a horvát kormány visszavásárolná-e a Moltól az INA részvényeit. Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a Handelsblatt című német üzleti lapnak adott interjújában kedden azt mondta: megegyezésre számít a horvát kormánnyal az INA szerepét illetően, de nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy eladják a részesedésüket a vállalatban, ha továbbra sem lesznek "szívesen látottak" Horvátországban.

Plenkovic megismételte korábbi kijelentését, miszerint az INA Horvátország számára stratégiailag fontos vállat és kulcsfontosságú az ország gazdaságában. Hozzátette: Zágráb bízik a Mol-INA-ügyben folyó döntőbírósági eljárás pozitív kimenetelében és olyan megoldást keres, amely lehetővé teszi a horvát olajipari vállalt számára, hogy nyereségesen tudjon működni. Ezt pedig párbeszéddel és széles körű konszenzussal akarják elérni - hangsúlyozta.

Hernádi kijelentésére nem akart reagálni a horvát kormányfő. Szavai szerint a Mol-csoport elnök-vezérigazgatójának egy média kijelentéséről van szó, amelyet a kormány tudomásul vett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.12.01 07:44

Elmehetnek a horvátok a sunyiba. Amikor privatizálták az INA-t, akkor kellett nekik a MOL pénze. Utánna meg azzal jöttek, hogy mégse? Éveken át ekézték a MOL-t, holott az modernizálta az INA-t, kirúgott egy csomó titoista semmittevő hülyét a cégből, nyereségessé tette. És akkor most vissza az egész? Akkor minek adták el? Idióták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html