Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszterelnök újságírók kérdésre válaszolt, miszerint a horvát kormány visszavásárolná-e a Moltól az INA részvényeit. Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a Handelsblatt című német üzleti lapnak adott interjújában kedden azt mondta: megegyezésre számít a horvát kormánnyal az INA szerepét illetően, de nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy eladják a részesedésüket a vállalatban, ha továbbra sem lesznek "szívesen látottak" Horvátországban.

Plenkovic megismételte korábbi kijelentését, miszerint az INA Horvátország számára stratégiailag fontos vállat és kulcsfontosságú az ország gazdaságában. Hozzátette: Zágráb bízik a Mol-INA-ügyben folyó döntőbírósági eljárás pozitív kimenetelében és olyan megoldást keres, amely lehetővé teszi a horvát olajipari vállalt számára, hogy nyereségesen tudjon működni. Ezt pedig párbeszéddel és széles körű konszenzussal akarják elérni - hangsúlyozta.

Hernádi kijelentésére nem akart reagálni a horvát kormányfő. Szavai szerint a Mol-csoport elnök-vezérigazgatójának egy média kijelentéséről van szó, amelyet a kormány tudomásul vett.