Mol-INA-ügy: Hernádi nélkül indulhat a tárgyalás

Hivatalosan is elutasította a horvát legfelsőbb bíróság a Hernádi Zsolt védői által benyújtott fellebbezést, így már biztos, hogy a Mol elnök-vezérigazgatójának jelenléte nélkül is megindulhat büntetőperének bírósági szakasza - írta a Magyar Nemzet a Zágráb megyei bíróság szóvivőjére hivatkozva.
MTI-Eco, 2014. szeptember 23. kedd, 08:05
Fotó: Napi.hu

A lap keddi számában Kresimir Devcic elmondta, szerinte már a héten kiderülhet, mikor kezdődik el a tárgyalás. A szóvivő szerint az első tárgyalási napon ismertetik majd az ügyvédek, hogy milyen bizonyítékokat szeretnének felvonultatni. Ekkor derülhet ki, hogy tanúként beidézik-e Tóth Józsefet, a Mol elnökének korábbi tanácsadóját.

A lap emlékeztet arra, hogy Hernádi Zsoltot Horvátországban azzal vádolják, hogy 2009-ben Ivo Sanander, akkori miniszterelnöknél, kenőpénzért cserébe elérte: a Mol - a veszteséges gázüzletág kivételével - megszerezhesse az INA horvát energetikai társaság irányítási jogait.

A vádat tagadó magyar üzletember ellen Magyarországon is indult eljárás hasonló váddal, egy volt Mol alkalmazott és kisrészvényes kezdeményezésére. Első fokon május végén Budapesten a bíróság felmentette Hernádi Zsoltot, másodfokon az ősszel folytatódik a per.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2014.09.23 09:55

@Blama: A "Hol nincs?" kérdésre könnyebb lenne válaszolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.09.23 09:18

Hol van most HZS?

Másik kérdés: van-e olyan független a horvát bíróság, mint a magyar?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html