Nem bírnak a veszélyes baktériumokkal Fehérváron

A Mol Fehérvár stadionjában nem tudták még kiirtani az antibiotikum-rezisztens baktériumokat, amelyek megtelepedtek az épület ivóvízhálózatában. Így az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában is Felcsúton játszik majd a focicsapat.
Szabó Dániel, 2019. július 20. szombat, 19:44
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Még júniusban írta meg a Napi.hu, hogy veszélyes, nehezen kiirtható kórházi szuperbaktérium, a pseudomonas aeruginosa telepedett meg a 14,65 milliárd forintos tavaly novemberben átadott új Sóstó-aréna vízvezetékeiben. A kórokozó tisztázatlan körülmények között került a hálózatba, a sejtések szerint a lakossági szennyvíz keveredhetett valahogy az ivóvíz-ellátásba.

Emiatt a csapat már albérletbe szorult, és az első EL-selejtezőt a miniszterelnök szülőfalujában, a Pancho Arénában játszottak.

Most pedig az Index azt írja, hogy a Vaduz elleni Európa Liga-meccset is kénytelenek Felcsútra vinni. Megfeszített munkával sem sikerült kiirtani a kórokozókat, ami nem meglepő, mert a klórral szemben is ellenálló.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az NB I.-ben, az augusztus negyediki első fordulóban az újonc Kaposvár ellen játszhat-e hazai pályán az előző bajnokság ezüstérmese. Mivel a Felcsút idegenben kezdi a szezont, akár akkor is a Pancho Stadionban léphet fel a Fehérvár - írja a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.07.20 21:57

hát azért elmennek ezek a ...ba.A "nemzet nagyjai" úgy építkeztek hogy keveredett a szar a fossal az ivóvíz hálózatban ? Ennyi idő alatt már régen új vezetéket is csinálhattak volna. Annak idején amikor kiderült hogy nem megfelelő a 10 éve !! átadott főépület pikk pakk visszabontották milliárdokért most meg megy a szarakodás pár méter vízcsövön :)
De ha lehet lajtos kocsit küldeni a falvakba városokba "vízellátás megoldására" akkor egy üres stadionba miért nem lehet ? - ja hogy az aranylábúak nem mosakodhatnak lavórban :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html