A javasolt összeg - szakértői becslés szerint részvényenként 591 forint - jelentős növekedés az előző évi osztalékfizetéshez képest, amikor 46 milliárd forintot - részvényenként mintegy 462 forint - fizettek ki. A dokumentum szerint ez abból származik, hogy a Mol egyes leányvállalatainak értékesítéséből származó nyereség 25 százalékát (13 milliárd forintot) egyszeri osztalék formájában visszajuttatja a részvényeseknek.

Az igazgatóság a Mol-csoport nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készített konszolidált éves beszámolóját és az erre vonatkozó könyvvizsgálói jelentést 4641 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 21 milliárd forint anyavállalati részvényesekre jutó eredménnyel, a magyar számviteli törvény szerint elkészített éves beszámolóját és az arra vonatkozó könyvvizsgálói jelentést pedig 3059 milliárd forint mérlegfőösszeggel, valamint 78 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel és 46 milliárd forint lekötött tartalékkal javasolja elfogadni.

A Mol-csoport 2012-ben az IFRS alapján készített konszolidált éves beszámolóját 4766 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 152 milliárd forint anyavállalati részvényesekre jutó eredménnyel, a magyar számviteli törvény szerint elkészített éves beszámolót pedig 3033 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 55 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel, illetve 98 milliárd forint lekötött tartalékkal fogadták el a részvényesek.

A Mol igazgatósága azt javasolja a társaság közgyűlésének, hogy hosszabbítsa meg Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának lejáró igazgatósági tagságát. Csányi Sándor, a Mol igazgatóságának tagja 2000. október 20-tól, alelnöke 2001-től, ugyancsak elnöke az igazgatóság társaságirányítási és javadalmazási bizottságának.

A testület ugyancsak javasolja Anwar al-Kharusi, az Oman Oil Company vezető tisztségviselőjének igazgatósági taggá választását, miután Mulham Al-Jarf jelezte, hogy igazgatósági tisztségéről 2014. április 29-i hatállyal lemond. Az előterjesztés szerint az igazgatóság tagjává választhatja a közgyűlés Anthony Radevet, a McKinsey & Company volt igazgatóját is.