A MOM Park tulajdonosa, az OTP Ingatlanbefektetési Alap az E.Onnal között szerződése alapján 2020. január 1-től, legalább egy évig az energiavállalat biztosítja az ingatlan működéséhez szükséges földgázt, a hűtést, a fűtést és a villamosenergia-ellátást, valamint a rendszer üzemeltetési feladatait is ellátja.

A megállapodás érdekessége, hogy a bevásárló- és irodaközpont energiaellátása egy kézből valósul meg egy konzorciumi megállapodás keretében, az E.On partnere az EMEF Első Magyar Energetikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. Az E.On vállalta, hogy tervet készít az energiaközpont korszerűsítési stratégiájára is, illetve felújítja az épületegyüttesben lévő gázmotort.

"Az E.On stratégiai szemlélete és integrált energetikai megoldásai garanciát jelentenek számunkra nem csak zökkenőmentes üzemeltetésre, de környezettudatos fejlesztési megoldásokra is. Az energiaközpont folyamatos korszerűsítése és az újító megoldások a költséghatékonyságot, illetve a fenntarthatóságot egyaránt biztosítják számunkra. Márpedig ezek az értékek az OTP Ingatlanbefektetési Alap gazdálkodási stratégiájának alapvető célkitűzései" - mondta a bejelentéskor Tóth Nándor, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A mintegy 29 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban, illetve a hozzá tartozó 17 ezer négyzetméteres irodaházban a korszerű és hatékony energetikai rendszer üzemeltetéséhez - távfelügyelet mellett - mindössze két emberre lesz szükség a jövőben.