Morcos lesz az Aldi és a Spar, két Lidl jön a szomszédba

Két Aldi-egység közelében nyit új üzleteket a Lidl a fővárosban. Az Aldi is boltnyitásra készül.
Csernátony Csaba, 2017. május 10. szerda, 10:26
Fotó: Napi.hu

A Lidl a jövőben két üzletet is nyit Újbudán, azaz a XI. kerületben - tudta meg a Buksza, a Napi.hu szerkesztőségi blogja. Az egyiket az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésétől nem messze, a Galambóc utcában. Erről már korábban is írtunk, arról viszont még nem, hogy a Budaörsi út 121-ben, az M7-es, M1-es kivezetője mellett, egészen pontosan a Budaörsi út 121-ben is lesz egy új Lidl.

Értesülésünket alátámasztja az az Újbudai Önkormányzathoz beadott kérelem (pdf), amely a közeli közlekedési csomópont átalakítását célozza a leendő Lidl-egység megközelítése érdekében.

Aldik, Sparok a szomszédban

Mindkét Lidl fejfájást okozhat az Aldinak. Utóbbi boltláncnak ugyanis mindkét helyen a közelben van egysége: a Galambóc utcai Lidltől 5-7 percre van egy a Sopron út és az Etele út találkozásánál.

A Budaörsi út 121-be tervezett Lidl pedig gyalog szintén 5-7 percre, autóval pedig 2-3 percre van a Gazdagrét aljában lévő Alditól. A Sparnak sincs oka az örömre, mivel mindkét Lidl és Aldi közelében egy-egy Spar-egység is található.

A vetélytárs sem marad tétlen

Az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésétől három villamosmegállónyira tervezi az Aldi a XI. kerületi "válaszcsapást". A diszkontlánc a Kondorosi út 7. szám alatt lévő egykori CBA-üzlet ingatlanjához jutott hozzá. Az épület jelenleg felújítás alatt áll, de az Aldi már egy nagy plakáton hirdeti a jövendőbeli üzletnyitást, a pontos dátum megjelölése nélkül. A várható boltnyitást még hivatalosan nem jelentették be.

Megkérdeztük a Lidlt és az Aldit, hogy várhatóan mikor nyitnak ki a szóban forgó boltok. Az Aldi válasza szerint nem kívánnak ebben a témában nyilatkozni. A Lidl megkeresésünkre általánosságban közölte, hogy a folyamatban lévő esetleges telekvásárlásokról, áruházépítésekről egyelőre nem nyilatkozik, mivel egy igen sok tényező befolyásolhatja azt, hogy egy-egy üzlet valóban megépül-e a jövőben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.05.10 13:41

Nem tudom, be fog-e jönni a Lidlnek ez az agresszív terjeszkedés. Most már ráadásul este 10-ig vannak nyitva. Arról is tudok, hogy a közelünkben a Pennytől 50 méterre fognak új üzletet nyitni. Annyival nem jobbak a többi üzletláncnál, hogy mindenkit lenyomjanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html