Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig kezdődött el a tanév, máris koronavírus-fertőzötteket találtak két budapesti iskolában. Az egyik érintett intézmény a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium, ahol többen a gólyatáborban fertőződtek meg - írja a 444, amelyet az intézmény arról tájékoztatott, hogy mivel az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette, a tanévkezdést semmiféleképp nem érinti a probléma.

Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában pedig három angol anyanyelvű pedagógusnak lett pozitív a tesztje, akikkel 30-an kerültek kontaktba. A kontaktnak számító tanárok tünetmentesek, nem kötelező őket tesztelni, így azt magánszemélyként kellett kérvényezniük - írta az ittlakunk.hu szerint az iskola vezetése a szülőknek. Ózonos fertőtlenítést rendeltek az épületbe, de a szülők dönthetnek úgy, hogy nem engedik el a gyereküket otthonról.

Győrújfalu négyosztályos általános iskolája, ahol nem indul meg az oktatás, mert koronavírusos lett az egyik tanítónő. Mivel ő az egész tanári karral kapcsolatba lépett, nincs elég pedagógus a tanév elkezdéséhez - derül ki a Szemlélek cikkéből.

Koronavírusos lett egy tanár a Budavári Álatlános Iskolában, de diákokkal nem érintkezett - tudta meg a hvg.hu V. Naszályi Márta I. kerületi polgármestertől.

Az Operatív Törzs tájékoztatása és ajánlásai szerint fokozott óvintézkedések mellett, de hagyományos formában kezdődhet meg az oktatás. "Véget ért a nyári vakáció, ma reggel országszerte becsengetnek a köznevelési intézményekben. A koronavírus-járvány miatt fokozott óvintézkedések mellett, de hagyományos formában kezdődik meg a tanítás az iskolákban. Az iskolák járványügyi protokollt kaptak. A szülőktől pedig azt kérjük, a legenyhébb tünetek jelentkezése esetén se engedjék közösségbe a gyermeket, továbbá, hogy a már nagyobb - felsős, középiskolás - gyermekeikben is tudatosítsák a járvány veszélyét, a koronavírus tüneteit, hogy azok megjelenése esetén ők is jelezni tudják azt szüleiknek, tanáraiknak. A kormány célja az, hogy a tanév a normális, hagyományos formában történjen, és elkerüljük az iskolák működését korlátozó intézkedéseket. Ehhez mindenki együttműködésére és fegyelmezettségére szükség van" - írták az összefoglalóba.