Most a könyvtárra költ az MNB

Egyetlen ajánlattevőként a Tripont Foto Video Fototechnikai Kft. szállíthatja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) könyvtárának digitalizálásához szükséges eszközt és szoftvert.
Németh Géza, 2016. szeptember 21. szerda, 08:28
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredménye a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A feladat része a digitalizáló és a publikációs eszközök szállítása, üzembe helyezése, továbbá az ezek használatához szükséges szoftverek szállítása. A nyertesnek a szoftvert öt évig kell nyomon követnie, legfeljebb 120 mérnöknap erejéig.

A kiírás szerint a nyertes a legolcsóbb ajánlattevő lett volna, de miután csak egy ajánlat érkezett, ennek nem volt jelentősége. Az MNB a szerződést augusztus 22-én megkötötte.

A Céginfo.hu adata szerint a nyertes Tripont Kft. 2008-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. Tulajdonosai: Peti Balázs Dániel és Barkó Zsuzsanna. A cégnek 2012-ben még nem volt árbevétele, majd a 2013-as 25 millió forint után 2014-et már 194 millió, míg a múlt évet 440 millió forint nettó árbevétellel zárta. A mérleg szerinti eredménye tavaly 791 millió forintot tett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK