Most ebben a cégben látott fantáziát az állam - kaptak 240 milliót

A Széchenyi Tőkealap (SZTA) 240 millió forint tőkét fektetett az AC-Innovatiqua Kft.-be, a cég a Photel Zrt. digitális intelligenciával foglalkozó leányvállalata - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.
MTI, 2016. augusztus 3. szerda, 11:56
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint az AC-Innovatiqua Kft. növeli az online értékesítést támogató megoldást fejlesztését, elsősorban az online intelligenciával alátámasztott, chat alapú contact center tevékenységre fókuszál, amelynek alapja a webfelületre érkező látogatók viselkedésének valós idejű monitorozása, elemzése és személyre szabott megszólítása.

Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója szerint a sok ígéretes, befektetést kereső cég közül a megalapozott üzleti modell, a megbízható technológiai alapok, az átlátható és folyamatos nyereségtermelő képesség, és a várható régiós foglalkoztatási hatások miatt döntöttek a befektetés mellett, a SZTA forrásai a beruházási költségeket és a szolgáltatói terület fejlesztését fedezik.

Az AC-Innovatiqua Kft 2015-ben 10 alkalmazottal indította el működését a dél-dunántúli régióban, a létszámot a következő két évben mintegy 50 munkavállalóval kívánja bővíteni. A pénzből egyben a regionális növekedést is megalapoznák.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő közleményében kiemelte, hogy az anyacég Photel Zrt. Európa 100 leggyorsabban növekvő kis- és középvállalata közé tartozik, partnerei között a Magyar Telekom, a Cetelem vagy a British American Tobacco is megtalálható, átlagosan évi 4 millió ügyféltranzakciót felügyel.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. feladata a Regionális Operatív Programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap 14 milliárd forintos forrásának eljuttatása a magyar kkv-szektorhoz, tőkebefektetés formájában. Az alap forrásának 85 százaléka európai Uniós forrásból származik, 15 százaléka magyar állami forrás, eddig mintegy 13 milliárd forint összeget szerződött le, ezzel mintegy 90 magyar vállalkozás fejlődéséhez és működéséhez tudott forrást biztosítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.08.03 12:23

Csuhaj és a tokaji borcsaták....felejthetetlen pillanatok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2016.08.03 12:06

Eléggé szétdúlta már a hazai ipart a kormány, most az informatikára harapott rá, mint anno Baja Ferenc. Határozottan állíthatom, hogy el a kezekkel, vagy feladtuk ezt a területet is ! Ha az állam betolakszik a maga ormótlan tőkéjével, kő kövön nem marad,. A hülyék kiválasztódnak, az okasabbak elmennek és új céget alapítanak. ez már csak így van, persze Felcsúton még nem tudják ezt, az egyetemen meg nem tanítják; nem verik bele a fejekbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html