Most vegyen Malév-kerozint, nagyon olcsó!

Alacsony áron kínál több százezer liter kerozint a Malév felszámolója. A gond csak az, hogy nem világos, kié - írta a hvg.hu.
Napi.hu, 2015. november 8. vasárnap, 18:55
Fotó: Napi.hu

A portál szerint 98 millió forintért kínálja eladásra a Malév állami felszámolója a Százhalombatta és a ferihegyi repülőtér közötti vezetékben található, 716 525 liternyi kerozinkészletet és az azzal kapcsolatos minden követelést. Ez literenként 136 forint, ami egész jó ajánlat, tekintve, hogy a kerozin literje 500-600 forint körüli áron kapható mostanában.

Viszont a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hirdetménye alapján nem egyszerű üzemanyagvételről van szó, a kerozin tulajdonjoga ugyanis vitatott. A Malév magáénak tud "egy vezetéknyi", azaz a 39 kilométeres csőben lévő kerozint, ugyanakkor a vezeték használati jogával rendelkező, a Budapest Airport Zrt. tulajdonában álló Rück Kft. vitatja ezt. A Rück kifogást fog benyújtani a hirdetmény ellen, jogerős bírósági végzés van ugyanis arról, hogy a kerozin nem a Malév tulajdona - válaszolták a repülőtér-üzemeltető Budapest Airportnál a HVG-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.11.08 20:08

Oda kell adni azonnal a mentőhelikoptereknek és a grippeneknek.
Utána lehet pereskedni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html