Bomba robbant a magyar mozikban

Tavaly egy magyar filmre közel négyszázezren vettek jegyet. Az összes magyar alkotás nézőszáma meghaladta az egymilliót.
Domokos Erika, 2019. január 4. péntek, 17:12
Fotó: Shutterstock

2017-et követően 2018-ban is túllépte az egymilliót a hazai filmek nézettsége a mozikban. A legnagyobb siker Herendi Gábor Valami Amerika 3 című vígjátéka volt, melyre több mint 372 ezren váltottak jegyet - adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap.

A decemberben bemutatott, Goda Kriszta rendezésben készült BÚÉK című film mindössze három hét alatt 160 ezer nézőt csábított a mozikba. Nagypál Orsi első mozifilmjét, a Nyitva című párkapcsolati dramedy-t is több mint 54 ezren nézték meg. Az Oscar-díjas Nemes Jeles László Napszálltáját közel 50 ezren tekintették meg a hazai mozikban. Jelentős siker volt Ujj Mészáros Károly thrillere, az X - A rendszerből törölve, Lengyel Balázs első mozifilmje, a Lajkó - Cigány az űrben című szatíra és Milorad Krstic akció-thrillere, a Ruben Brandt, a gyűjtő.

A 2017-ben bemutatott filmek közül 2018-ban is jelentős nézettséget ért még el A Viszkis című Antal Nimród-film (327 ezer nézőből 2018-ban 57 ezer) és a Berlinale Arany Medve díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről című Enyedi Ildikó-film (138 ezer nézőből 2018-ban 47 ezer).

A Filmalap által indított digitalizálási és filmfelújítási programnak köszönhetőn számos régi magyar klasszikus is újra moziforgalmazásba került 2018-ban, köztük Az én XX. századom című első Enyedi Ildikó-film, Várkonyi Zoltán klasszikusa az Egri csillagok, Bacsó Péter kultfilmje A tanú. A régi magyar filmek össznézettsége a mozikban tavaly meghaladta a 45 ezret - írta közleményében a Filmalap.

Az országos televíziókban is nagy volt az érdeklődés a klasszikus és az új magyar filmalkotásokat is. A tévék nyilvántartása szerint 2018-ban a magyar mozifilmek össznézettsége meghaladta a 26 milliót. Kiemelkedő eredményt értek el A Viszkis, a Pappa Pia, a Valami Amerika 3, a Coming out, A martfűi rém és a Dumapárbaj című Filmalap támogatással készült alkotások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.01.04 23:15

"Az Oscar-díjas Nemes Jeles László Napszálltáját közel 50 ezren tekintették meg"

Ja, a kivezényelt iskolások, akiket az üres stadionokba is kivezényelnek ebben a marha nemzeti mutyirendszerben... No comment...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ha-ha-ha, 2019.01.04 21:36

köszönet a világhíres parókásunknak, aki elhagyni amerika és itthon boldogulni tovább
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html