Varga Mihály lát tartalékot a magyar cégekben

"Öröm, amikor egy töretlenül fejlődő magyar családi vállalkozás újabb sikerében osztozhatok. A cég legújabb beruházása a következő tíz évben megduplázza a vállalat termelését. A munkavállalók száma is emelkedik, vagyis még több családnak lesz biztos megélhetést nyújtó munkája Soltvadkerten" - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Material-Plastik második gyártócsarnokának avatásán Soltvadkerten.
Domokos Erika, 2019. március 8. péntek, 23:06
Fotó: MTI Fotó - Bús

Az 1989-ben alapított műanyagipari vállalkozás hatezer négyzetméteres új üzemcsarnokának 3,1 milliárd forintos költségéhez a magyar állam 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott - írta az MTI.

A kormány által meghirdetett Versenyképesebb Magyarországért programot a Material-Plastik Kft.-hez hasonló cégekre építik, amelyek folyamatosan fejlődnek, ezzel mutatják meg azt, hogy van még tartalék a magyar gazdaság szereplőiben ahhoz, hogy megőrizzék a növekedési többletet - mondta a pénzügyi tárca vezetője.

A kormány szeretné továbbra is az uniós átlag feletti növekedési pályán tartani a magyar gazdaságot, ezért csökkenteni kívánják az állami kiadásokat, erősíteni a beruházási környezetet, ösztönözni a beruházásokat és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkaerő-tartalékok kiaknázására - közölte Varga Mihály, hozzátéve: az ország gazdasági növekedése tavaly elérte a 4,9 százalékot, ami az uniós átlag háromszorosa.

A négy földrészre exportáló cég 2018-as nettó árbevétele 6,5 milliárd forint volt és alkalmazottaik száma meghaladja a száz főt - mondta Garami Zoltán, a flexibilis csomagolóanyag és címke gyártó Material-Plastik tulajdonosa. Az idáig vezető út nem volt könnyű, ehhez kitartó munkára, megbízható munkatársakra és megfelelő gazdasági környezetre volt szükség.

A Material-Plastik beszállítója számos multinacionális és helyi piacvezető háztartási és közületi papírtermék gyártónak, üdítőital, sör és ásványvíz palackozónak, valamint élelmiszer és állateledel-gyártónak.

A cég 2016-os nettó árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, a 2017-es nettó árbevétel 5,6 milliárd volt, ami 2018-ra 6,5 milliárdra nőtt - írta az MTI.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2019.03.09 09:40

Tartalék van.

Főleg az orbániai gazdasági-szabályozói bizonytalanság közepette!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.03.09 09:35

@na4: " inkább könnyítenék meg a kkv-k életét":
Igen, az EU pont erre adja a támogatásokat, nem pedig a politikai tolvaj körnek és a multikra.
Ezért van szükség az uniós ügyészségre, mert akkor nem csak küldenének egy levelet, hogy ez meg az az eset lopásgyanús, hanem ők járnának el, és akár vinnék a tolvaj genyát.
Ezért van a soros-balhézás, hogy ezt eltereljék, és közben még a reklámra költött milliárdok is a saját zsebükben landol.
És látod, ennyire alja rohadékok, hogy ekkora lopás mellett még a morzsákat se hagyják a kicsiknek.
Ehhez meg kell egy ekkora birka nép.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.03.09 08:19

Süketelés és szép szavak helyett inkább könnyítenék meg a kkv-k életét miniszter úr: drasztikus adó és bürokrácia csökkentés kell, és nem szép szavak.

https://www.vg.hu/velemeny/publicisztika/a-versenykepesseg-javitasarol-a-kkv-k-szemevel-2-1392130/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html