Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 1989-ben alapított műanyagipari vállalkozás hatezer négyzetméteres új üzemcsarnokának 3,1 milliárd forintos költségéhez a magyar állam 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott - írta az MTI.

A kormány által meghirdetett Versenyképesebb Magyarországért programot a Material-Plastik Kft.-hez hasonló cégekre építik, amelyek folyamatosan fejlődnek, ezzel mutatják meg azt, hogy van még tartalék a magyar gazdaság szereplőiben ahhoz, hogy megőrizzék a növekedési többletet - mondta a pénzügyi tárca vezetője.

A kormány szeretné továbbra is az uniós átlag feletti növekedési pályán tartani a magyar gazdaságot, ezért csökkenteni kívánják az állami kiadásokat, erősíteni a beruházási környezetet, ösztönözni a beruházásokat és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkaerő-tartalékok kiaknázására - közölte Varga Mihály, hozzátéve: az ország gazdasági növekedése tavaly elérte a 4,9 százalékot, ami az uniós átlag háromszorosa.

A négy földrészre exportáló cég 2018-as nettó árbevétele 6,5 milliárd forint volt és alkalmazottaik száma meghaladja a száz főt - mondta Garami Zoltán, a flexibilis csomagolóanyag és címke gyártó Material-Plastik tulajdonosa. Az idáig vezető út nem volt könnyű, ehhez kitartó munkára, megbízható munkatársakra és megfelelő gazdasági környezetre volt szükség.

A Material-Plastik beszállítója számos multinacionális és helyi piacvezető háztartási és közületi papírtermék gyártónak, üdítőital, sör és ásványvíz palackozónak, valamint élelmiszer és állateledel-gyártónak.

A cég 2016-os nettó árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, a 2017-es nettó árbevétel 5,6 milliárd volt, ami 2018-ra 6,5 milliárdra nőtt - írta az MTI.