Így találhat könnyebben új embert

Ha a cég már az álláshirdetésében közli a fizetési elképzeléseit, hamarabb talál megfelelő embert a munkaerőpiacon - ez derült ki a Profession.hu legutóbbi felméréséből.
Szabó M. István, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:20
Fotó: Pixabay

Kettősség jellemző a hazai álláshirdetésekre. Miközben az idei év első félévben a feladott álláshirdetések csupán 8 százaléka tartalmazta az adott pozícióra szóló jövedelmet és juttatásokat, ahol feltüntetik a fizetést, ott jóval magasabb a jelentkezők száma.

A Profession.hu adatbázisa szerint 2019 első félévében a kékgalléros szakmák esetében a többlet 22 százalék, a fehérgalléros állások esetében pedig eléri a 75 százalékot. Jellemzőbb, hogy a kékgalléros hirdetéseknél adnak meg fizetési elképzelést a vállalatok, jellemzően a szakmunka, a fizikai munka, az értékesítés és az adminisztrációs területeken. A legmagasabb nettó bért a szakácsoknak és a gépjárművezetőknek kínálták, de a közzétett hirdetések alapján a kínált átlagos bér nettó havi 207 ezer forint.

A fehérgallérosok esetében ez utóbbi összege nettó havi 272 ezer forint, de itt jóval nagyobb a szórás. E kategóriában a legmagasabb fizetést adatbázis-szakértőknek és üzletfejlesztőknek ajánlották a munkáltatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK