Megvan a megoldás a munkaerőhiányra?

Miközben a megfelelő munkavállalók megszerzése és megtartása kritikus sikertényező a vállalatok számára, ma Magyarországon a cégek csaknem fele nem készít létszámtervet és harmaduknak nincs végiggondolt hr-stratégiája - derült ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group által készített friss tanulmányból.
Domokos László, 2019. február 12. kedd, 14:10
Fotó: Unsplash

Manapság a legtöbb vállalatnál több pénz van munkaerőben, mint eszközökben. Ebből azt következne, hogy a humán tőke menedzselésének fontosabbnak kellene lennie, mint bármi másnak. Csakhogy a valóság még nem ezt tükrözi - mondta Kotsis Ádám, a BCG szenior hr-szakértője.

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben a munkaerő felvétele és megtartása már túlmutat a hr hatáskörén. A sikeres toborzás alapfeltétele a vonzó vállalat, ami nem lehet csak egy jól összerakott munkáltatói márkaépítő kampány, hanem a vállalatnak valóban eszerint kell működnie.

Profession.hu egyik 2018-as reprezentatív kutatásának tanulsága szerint a magyar munkavállalók 44 százaléka nem azon a területen dolgozik, amelyben a legmagasabb végzettségét szerezte. Éppen ezért a munkavállaló minőségét többé nem feltétlenül az akadémikus tudás vagy a végzettség határozza meg, hanem az a potenciál és személyes tulajdonságok megléte, amelybe érdemes invesztálni. A pályaelhagyásból is következő készséghiányok áthidalása éppen ezért egy fontos terület, amire érdemes a cégeknek fókuszálni, így a munka melletti folyamatos képzés és átképzés a vállalatok számára meghatározó tevékenységgé és kritikus sikertényezővé fog válni a jövőben.

Az elvárt képzettséget tekintve ezért érdemes flexibilisebbnek lennie a cégeknek, mivel a hagyományos karrierutakat követők helyett ma már egyre gyakoribbak a pályaelhagyók. Az ő esetükben az eredeti végzettség helyett nagyobb súllyal kell figyelembe venni a tapasztalatot, a személyes készségeket és tulajdonságokat. Az átképzésük talán költségesebbnek tűnik rövid távon, mégis érdemes felvételüket megfontolni, ugyanis gyakran motiváltabbak, így a megfelelő készségek megléte esetén sem a megfeleléssel, sem pedig a megtérüléssel nem lesz gond - mondta Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója.

Képezni, képezni, képezni - nem csak az újonnan belépőket, hanem a menedzsmentet, az egész szervezetet, mert a régi rutinok már nem alkalmasak a jelenlegi helyzet kezelésére. Az informatikai és technológiai gyorsulás alapjaiban változtatja meg a munka és a szervezetek világát. A vállalatok a jövőben csak akkor lehetnek sikeresek, ha az emberi erőforrás menedzsmentjük az adatokra épül, ha a tehetségek megszerzése és megtartása az egész vezetőség feladatává válik, és ha az üzleti és a hr-stratégia között szoros és állandó kapcsolat jön létre - állítja a tanulmány.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.02.12 17:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.02.12 16:16

Óh, mennyi szép, de hazug duma!
Nincs munkaerőhiány, csak hazugság van!.
Fekete listázás és életkor függő válogatás van.
Fejezzétek be a hazugságokat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html