Munkaerőhiány: ebben bíznak a Tescónál és társainál

A kereskedelmi láncok jó lehetőséget látnak a duális képzésben, az MTI-nek beszámoló társaságok tapasztalatai szerint segíthet megfelelően képzett dolgozók alkalmazásában, illetve a munkaerőhiány csökkentésében.
K. Kiss Gergely, 2017. július 6. csütörtök, 16:25
Fotó: Napi.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) adatai szerint a 2016/2017-es tanévben 53 ezer tanuló vett részt a duális képzésben, a legtöbben a vendéglátóiparban, a gépiparban és a kereskedelemben, ez utóbbi ágazatban 5245 tanulószerződést kötöttek.

A Tesco részt vesz a duális képzésben, csaknem száz iskolával tart kapcsolatot, átlagosan havonta 400 diák végzi szakmai gyakorlatát öt különböző szakmában a társaság magyarországi áruházaiban - közölte a Tesco-Globál Áruházak Zrt., kiemelve, hogy a vállalat Magyarország egyik legnagyobb gyakorlati képzőhelye.

A gyakorlati idő hossza eltérően alakul szakmánként, illetve attól függően, milyen szerződéssel van a cégnél a tanuló. Összefüggő nyári szakmai gyakorlat esetén 2-4 hét, tanulószerződés esetén 2-3 év, a teljes szakmai képzés időszaka az időtartam.

A Tescónál folyamatosan vannak nyitott pozíciók országszerte. A nagyobb nehézséget a szakképzett munkaerő - például eladó, pék, targoncás - felvétele jelenti, földrajzilag pedig különösen Nyugat- és Közép-Magyarországon okoz gondot munkaerőt találni. Ha egy áruházban van szabad állás, felajánlhatja azoknak a tanulóknak, akik a képzés befejezése után sikeres vizsgát tettek.

A pályakezdő diplomás fiataloknak továbbra is sok lehetőséget biztosítanak a Tesco frissdiplomás programjának keretében.

A Tescónak két logisztikai központja és 206 áruháza van Magyarországon, ebből 112 hipermarket és 94 kisebb üzlet, alkalmazásában csaknem 20 ezer munkavállaló áll.

A Praktiker Kft. szerint a júniusban befejeződött tanévben 250 tanuló választotta a barkácsláncot szakmai gyakorlati helyként. A Praktikernek 20 áruháza van Magyarországon, több mint 1400 embernek ad munkát, így a munkavállalók létszámához viszonyítva 17-18 százalékos a diákok aránya.

A vállalat 11 fővárosi és 20 vidéki iskolával áll kapcsolatban, az intézmények tanulóit az ország valamennyi Praktiker áruházában tudják fogadni gyakorlatra. Tanulószerződéssel 110-en, együttműködési megállapodással pedig 140-en töltik gyakorlatukat a cégnél.

A barkácslánc a tanulószerződéseket 1-2 évre köti, ebben az esetben a diákok évfolyamtól és képzéstől függően átlagban havi 5-10 napot töltenek az áruházakban. Az együttműködési megállapodások általában a nyári egybefüggő gyakorlatra szólnak, amelynek időtartama 15-20 nap az iskolai évfolyamtól függően.

A 2014-2015-ös tanévben még nem volt diák szakmai gyakorlaton a barkácsláncnál, egy évvel később 72-en voltak, ezután nőtt 250-re a létszám, és a tervek szerint a közeljövőben újabb 50-nel emelkedhet a gyakorlati képzésben részt vevők száma.

A Praktiker célja, hogy a gyakorlati idejüket náluk töltő fiatalok közül minél többen dolgozzanak a társaságnál. Az elmúlt években 44 egykori tanuló kapott munkalehetőséget a cégnél.

A középfokú szakképzés mellett a barkácslánc a felsőfokú duális képzésben is szerepet vállal, a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának gazdálkodástudományi karával közösen tavaly szeptemberben duális képzést indítottak gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakokon. Ennek keretében a budapesti Praktiker központ pénzügyi, kontrolling, számviteli osztályain biztosítanak szakmai gyakorlati lehetőséget az egyetemistáknak. A vállalat a közeljövőben növelni szeretné a felsőfokú duális képzésben részt vevő hallgatók számát is.

A Lidl Magyarországnál úgy nyilatkoztak: folyamatban van a kapcsolatok kialakítása, a vállalat az idei évben kezdi el a duális szakképzést. Korábban pozitív tapasztalataik voltak a képzési formával kapcsolatban, ezért döntött az együttműködések újraindítása mellett.

A bolti eladó, az élelmiszer és vegyiáru eladó, a kereskedelmi technikus, valamint a logisztikai ügyintéző a leginkább jellemző szakmák, amelyeknél a Lidl a megfelelő képzést tudja biztosítani a diákoknak.
Kiemelték, hogy a Lidl Magyarországnak szakmai megállapodása van három egyetemmel, ennek keretében a hallgatókat különféle szakterületeken fogja alkalmazni.

A Lidl saját főiskoláján is lehetőséget biztosít a diákoknak, akik három évig nemzetközi duális képzés keretében folytatnak tanulmányokat Németországban. A nemzetközi program sikeres, sok magyar diák is tanul és dolgozik Németországban. A képzés után a résztvevők visszatérnek Magyarországra és a Lidl hazai szakembereiként kezdenek dolgozni - hívta fel a figyelmet az áruházlánc.

A társaság közölte: egyes régiókban nehezebb munkatársakat találni, jellemzően ilyen az osztrák határhoz közel eső terület. A balatoni szezon idején szintén jellemző, hogy a vállalat nagyobb létszámban veszi igénybe a diákok munkáját. Jónéhány példa van arra, hogy az áruházláncnál dolgozó diákok később munkavállalóként csatlakoznak a céghez, erre különösen nagy figyelmet fordít a Lidl.

A tájékoztatás szerint az áruházlánc folyamatosan biztosít továbbképzési és fejlődési lehetőséget a céghez kerülő diákoknak, gyakornokoknak, pályakezdőknek.

A Lidl jelenleg 165 üzletet működtet és 4464 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

(A szakképzés előnybe hozásáról itt írtunk.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.07.08 12:02

@terabit: "Hiába a duális (triális, quadrális,... :D ) képzés, ha baszik megfizetni őket..."

És hiába fizeti meg őket, ha az állam annak is elveszi a felét... hogy odaadja a szaporított segílyeseknek, meg a magadfajta, szintén ingyenélő nyuggereknek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2017.07.08 09:47

nem sokat ér a képzés, ha utána a fiatalok elmennek nyugatra 5x annyiért dolgozni.

ma már nem alternatíva a maygar fiataloknak az, hogy havi netto 300-400 euroért robotoljanak itthon ,mikor nyugat európában még mosogatóként is megkeresnek 1500 eurt.

sőt, még családi pótlékot is gyerekenként havi 200 eurót kap, aki pl ausztriában vagy németországban dolgozik, azaz pl. 3 gyerek után 600 eurt, 200 ezer ft-ot, szemben a magyar 45 ezer ft-al.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2017.07.06 17:37

Hiába a duális (triális, quadrális,... :D ) képzés, ha baszik megfizetni őket...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html