Munkahelyeket hoz Budapestre az amerikai egészségügyi gyártó

Magyarországi szolgáltatóközpontjába vonja össze tranzakció alapú funkcióit a gyógyászati segédeszközöket gyártó amerikai Kinetic Concepts. Első körben 50-en dolgoznak majd a központban, a teljes létszám 100 fő lesz.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 11:00
Fotó:

Budapesten vonja össze a jelenleg a világ több pontjáról kiszolgált tranzakció alapú funkcióit, így a magyar fővárosban nyitja meg szolgáltató központját az amerikai Kinetic Concepts Inc. A gyógyászati segédeszközöket - köztük gyógyágyakat, vákuumos sebgyógyító berendezéseket - gyártó, forgalmazó és bérbeadó KCI választása több lehetséges célország értékelése után esett Magyarországra.

Az iparág egyik vezető globális szereplőjének számító amerikai vállalat a jól képzett, felkészült és több idegen nyelvet beszélő munkaerő, az életminőség, valamint a főváros stratégiai földrajzi elhelyezkedése miatt döntött úgy, hogy Budapesten hozza létre globális szolgáltatóközpontját - derült ki a beruházás csütörtöki bejelentésén.


Folyamatosan bővítjük nemzetközi jelenlétünket, és Magyarország központi szerepet játszik majd ebben a folyamatban" - mondta Adriano Cito, a KCI-Hungary ügyvezető igazgatója.
A pénzügy, az adminisztráció és a HR tranzakciós feladatainak fokozatos áthelyezésével a
KCI több száz új munkahelyet teremt a következő néhány évben Magyarországon. Induláskor
50 munkatárs dolgozik majd a Váci úti Capital Square irodaházban található létesítményben, a teljes létszám 100 fő lesz.

A befektetési megvalósulását a magyar állami befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary Zrt. segítette, amely 2009-ben 27, összesen mintegy 900 millió euró értékű külföldi működőtőke-befektetésnél működött közre. Ezek mintegy 5500 új munkahely létrejöttét segítették elő. Jelenleg csaknem harminc befektetővel folynak előrehaladott tárgyalások új létesítményekről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.16 18:03

Akkor fizessed be Te a bankadó rád eső részét az OTP helyett... Tényleg gusztustalan a bankadó (pl..) de hát ha választani kell ki küldje be a zsetont a költségvetésbe akkor Te is a bankra szavaznál magad helyett... Egyébként csak a bankokat szivatják azt is két évig.. le van ez már zsírozva ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

medellin, 2010.09.16 16:02

Ugye az ITDH Hungary Zrt. felvilágosította a KCI-t, hogy az új magyar kormány nem a zemberektől vonja el a pénzt a jövőben, hanem a multiktól? :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html