Munkahelyteremtő támogatásokat osztott szét az NGM

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 vállalkozás a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében.
Domokos Erika, 2017. november 7. kedd, 09:51
Fotó: Napi.hu

A támogatással mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez járul hozzá a kormányzat, ezzel is tovább javítva a kkv-szektor versenyképességét - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A munkahelyek számának növelésén túl az egyik kiemelt foglalkoztatáspolitikai célkitűzés a munkaerőpiac területi különbségeinek csökkentése a hátrányos helyzetű térségek fokozatos felzárkóztatásával. A munkahelyteremtő beruházási támogatás célja a foglalkoztatottak számának növelése, továbbá a tartós foglalkoztatás biztosítása Magyarországon - áll a közleményben.

A regionális beruházási támogatás, vagy csekély összegű (de minimis) támogatás jogcímen pályázható munkahelyteremtő támogatás keretében többek között új eszközök, gépek beszerzése, ingatlanvásárlás, bérleti díjak, vagy lízing költségek számolhatóak el. A pályázónak 2 éves foglalkoztatási és 3 éves fenntartási kötelezettséget kell vállalnia. A támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső személy esetén, új munkahelyenként 1,5 millió forint, ezen felül a vállalatok kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500 ezer forint, vagy 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800 ezer forint, és kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítő támogatást kaphatnak.

A program (kódjele: NFA-2017-KKV) által támogatott vállalkozások listája itt érhető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK