Munkát keres? A patinás cég emberhiánnyal küzd

Várhatóan még az idén, de legkésőbb a jövő év elején ismét piacra lép a hazai ruhaipar zászlóshajójának számító, több mint öt éve felszámolás alatt álló, szombathelyi székhelyű Styl Ruhaipari Zrt. - erősítette meg lapunk információját Péter Márta, a budapesti székhelyű Vectigalis Zrt. felszámolóbiztosa.
Körtési Zsolt, 2010. november 18. csütörtök, 09:06
Fotó:

A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a pályázaton biztosan részt vesz majd az elsősorban férfiöltönyöket gyártó angol Berwin & Berwin, amely közel egy éve legnagyobb megrendelője a társaságnak. Péter Márta elmondta: arra várnak, hogy megnyíljanak azok a pályázati források, amelyek lehetővé teszik a cég további fejlesztését, illetve a munkahelyek megőrzését.

Miközben a rendelésállomány folyamatosan nő, a jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztató társaság egyre súlyosabb munkaerőgondokkal küzd. Szeptemberben egy kezdetben 50, később pedig mintegy 200 dolgozót foglalkoztató üzemet szerettek volna elindítani, ám a térségből mindössze 16-an jelentkeztek. A felvett varrónőket jelenleg a szombathelyi üzemben foglalkoztatják, ám teljesítményük még az igények negyedét sem elégíti ki. Tovább növeli a gondokat, sőt a termelést is ellehetetlenítheti, ha a legjobb szakemberek 40 évi munka után jövőre nyugdíjba vonulnak, ez a Styl több tucat dolgozóját érinti.

A felszámoló - elsősorban a munkahelyek megtartása érdekében - már 2005 elején átfogó reorganizációs program megvalósításába kezdett, ám a céget azóta sem sikerült tartósan nyereségessé tenni. A hitelezőkkel, elsősorban beszállítókkal és pénzintézetekkel szemben több mint 900 millió forintos adósságot felhalmozó Styl vagyonelemeit a Vectigalis legutóbb 770 millió forintos irányáron dobta piacra.

HOZZÁSZÓLÁSOK