A fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek gyártásával foglalkozó Viessmann Csoport új szolgáltatóközpontot épít Pécsett.

Októbertől közel 50 munkatársat vesznek fel a németországi ügyfelek támogatására, mellyel az Allendorfban működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoportot fogják tehermentesíteni. Hosszú távon az a cél, hogy minden országra kiterjesszék a támogatást.

A központ feladata lesz, hogy jobb elérhetőséget biztosítson az ügyfelek számára különösen a téli hónapokban. A szolgáltatóközpontba erős műszaki alapokkal és kiváló német nyelvtudással keresnek jelentkezőket. A szükséges szakmai ismereteket egy belső képzésen sajátítják majd el az új munkatársak.

Ezen felül a Viessmann már több mint 10 képzési intézménnyel dolgozik együtt. A Magyarországgal való együttműködéshez hozzátartozik a helyi vállalatokkal való szoros együttműködés is. A Dombóvárra beszállított alapanyagokra költött összeg több mint felét hazai beszállítók számára fizetik ki.

A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon.

A Viessmann Csoport egyike a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek gyártóinak. Az 1917-ben alapított családi vállalkozás 12 000 alkalmazottal működik, a csoport éves árbevétele eléri a 2,25 milliárd eurót.