Munkavállalói résztulajdonosi programot indít a Magyar Telekom

Munkavállalói résztulajdonosi programot a Magyar Telekom, amelynek keretében 7500 dolgozó válhat tulajdonossá. A program a vállalat rendes juttatási csomagján felüli javadalmazási elemet jelent.
Napi.hu, 2016. május 2. hétfő, 15:21
Fotó: Napi.hu

A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. munkavállalói idén júniusi árfolyamértéken 100 ezer forintnyi részvényjuttatásban részesülhetnek 2017-ben. A részvényekkel osztalékra való jogosultsághoz is juthatnak a cégek munkavállalói. A részvényjuttatás feltétele, hogy a társaság 2016. december 31-én lezárt évre vonatkozó tényleges MT-Hungary szegmens működési szabad cash flow mutatója meghaladja a 2015. december 31-én lezárt év azonos mutatóját.

2016 júliusában a Magyar Telekom legfeljebb 1,6 millió saját részvényt vásárol a szabadpiacon, és ezeket a részvények kezelésére létrehozott munkavállalói résztulajdonosi program szervezetben (MRP Szervezet) helyezi el.

A működési szabad cash flow mutatóra vonatkozó feltétel teljesülése előreláthatólag 2017 februárjában válik ismertté, amelyet követően az MRP szervezet várhatóan 2017 áprilisában osztja ki a részvényeket legfeljebb 7 500 munkavállaló között. Az átadást követően a részvények minden további korlátozás nélkül állnak a jogosultak rendelkezésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK