A repülőteret dél előtt tíz perccel zárták be az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba - mondta el Hardy Mihály. Közölte, nem indítanak és nem fogadnak járatokat.

Az Airportal.hu információ szerint egy hővezeték törött el a repülőtéri irányítótoronyban, amelynek következtében sérült az elektromos rendszer, emiatt kellett bezárni a repülőteret - az Airportal.hu legfrissebb információi szerint. Az érkező repülőgépeket egy ideig várakoztatták, majd egy kivételével másik repülőtérre irányították őket.

A British Airways 868, a Ryanair 8414, 8353-es járat és a Lufthansa 1TN hívójelű gépe érkezett volna Freihegyre, azonban a repülőgépek nem tudtak leszállni a repülőtér zárása miatt.

A Ryanair 8414-es járatának személyzete, a repülőgép fedélzetén lévő kevés üzemanyagra hivatkozva kért elsőbbségi leszállást, ő leszállhatott, azonban a többi gépnek Pozsonyba kell kitérnie- értesült az AIRportal.hu. További részletek itt.

A www.flightradar24.com online légtérinformációs portál adatai szerint a Wizz londoni járata Debrecenben szállt le.További  hat, Budapestre tartó járat repült át Bécsbe, mert a Liszt Ferenc-repülőteret péntek délben műszaki hiba miatt bezárták - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója.