Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közút közlekedésbiztonságot javító műszaki beavatkozások, nyomvályúk megszüntetésére, útfelújítások, útfejlesztések megvalósítására kiírt, meghívásos közbeszerzésén 2015. december 17-én döntött a nyertes kivitelezőkről - derül ki a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó foglalkozó Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál adataiból.

A hazai útépítési és -felújítási tendereken ismerős nevek futottak be ismét. Köztük van többek közt a sajtóban az "új Közgépként" emlegetett Duna Aszfalt Kft., valamint a cég volt társtulajdonosának vállalkozása, a Hódút Kft. (a cégek együtt vagy konzorciumtársakkal együtt összesen 23 milliárdos munkához jutottak), a felszámolás alá került Betonút Zrt.-hez köthető Dunai György többségi tulajdonában lévő EuroAszfalt Kft., a francia hátterű Colas Út Zrt. és a magyar tulajdonú Soltút Kft. is.

Magyar Közút közbeszerzésének nyertesei
RégióÚtszakasz (km)NyertesSzerződés nettó értéke (millió Ft)
1. Észak-magyarországi régió110,1Colas Út Zrt., He-Do Kft., Hedút '91 Kft.8277,1
2. Észak-alföldi régió96,9Hódút Kft., Ke-Víz 21 Zrt.9228,8
3. Dél-alföldi régió71,6Duna Aszfalt Kft., Hódút Kft.7183,7
4. Közép-dunántúli és közép-magyarországi régió119,8EuroAszfalt Kft., Colas Út Zrt.10624,8
5. Nyugat-dunántúli régió52,9Duna Aszfalt Kft., Swietelsky Magyarország Kft.6742,4
6. Dél-dunántúli régió118,9Soltút Kft., Strabag Általános Építő Kft.9903,5
Összesen570,3-51960,4
Forrás: TED

A közbeszerzési eljárást még júniusban hirdette meg a Magyar Közút, és a részvételi felhívás szerint a nyertes kivitelezőknek a nettó 52 milliárd forint összértékű szerződéseket augusztus végétől november végéig kellett volna teljesíteniük. Az eredményhirdetés decemberre csúszott, így vélhetően a szerződés teljesítése is csúszik. A munkákat a Közlekedés operatív program és a regionális operatív programok keretében finanszírozzák.

A munkákat a Magyar Közút útszakaszain, a főközlekedési országos közutakon, illetve a mellékúthálózaton kell elvégezni.