Mutatjuk, hol ellenőriz a héten a NAV - erről jobb, ha tud!

A NAV, az idén márciusban bevezetett az adótraffipax szolgáltatása keretében második alkalommal tette közzé, hogy hol tervez ellenőrzéseket az aktuális héten. Íme, a március 20-24-re vonatkozó lista.
K. Kiss Gergely, 2017. március 20. hétfő, 09:39
Fotó: Napi.hu

A jövőben a hatóság rendszeresen nyilvánosságra hozza a tervezett ellenőrzéseit, vagy legalább is azok egy részét. Az adóhivatal hétfőn immár a második adótraffipaxát adta ki.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai  március 22-től - 24-ig az illetékes fővárosi nagyobb piacokon - kiemelten a Lehel piacon - fokozottan ellenőrzi a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 20-tól 24-ig fokozottan ellenőrzik Fejér megye területén a személyszállítási szolgáltatást végzőket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei március 20-tól - 24- ig tartó időszakban Veszprém Megye egész területén kiemelten ellenőrzik a 2017. 01. 01-től online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört. A online pénztárgép jogszerű használatával kapcsolatos és a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl sor kerülhet az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére is.

Az érintett adózói kör: gépjármű- javítás,karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, motorkerékpár, alkatrész kereskedelem, javítás. Zala megyében a NAV munkatársai március 20-ától egy héten keresztül fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 12. hetében a következő településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását: 2017.03.20. Gyöngyös, 2017.03.21. Vámosgyörk, 2017.03.22.Hatvan, Petőfibánya, 2017.03.23., Parád, 2017.03.24. Eger

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 12. hetében a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartása, a nyugtaadási kötelezettség teljesítése körében végeznek vizsgálatokat.

A NAV Pest Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai március 23-án, Inárcs településen az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez.

HOZZÁSZÓLÁSOK