Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelentésben kiemelik: figyelembe véve, hogy a cég az üzleti év első felében az éves eredmény 40-50 százalékát realizálja, a menedzsment az idei eredeti üzleti tervben szereplő profitcél mérsékelt felülteljesítését prognosztizálja. Korábban 1,5 milliárd forintos adózott eredményt jeleztek előre.

A nemzetközi pénzügyi szabvány (IFRS) alapján készült jelentés szerint a társaság bruttó árbevétele 11,021 milliárd forint volt, 16,8 százalékkal magasabb az előző évinél. A nettó értékesítés - a jövedéki és népegészségügyi termékadó (neta) nélküli árbevétel - 6,452 milliárd forintot tett ki, 16,8 százalékkal haladja meg a bázis időszakét. Ugyanakkor a működési költségek mintegy 2,8 milliárd forintra emelkedtek, ami mindössze 5,2 százalékos növekmény.

Bővülés a bel-és külpiacokon

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 17,7 százalékkal, 5,744 milliárd forintra nőtt. A jelentés kiemeli, hogy a fél év során a kiskereskedelmi értékesítés közel 30 százalékkal emelkedett, de a gasztronómiába irányuló eladások is több mint 10 százalékkal nőttek. A belföldi értékesítésen belül a saját termelésű termékek nettó árbevétele 16,3 százalékkal nőtt a bázishoz képest. A belföldi prémium árbevétel 5,4 százalékkal, míg a minőségi termékek nettó árbevétele 49,1 százalékkal nőtt. Az export árbevétel 707 millió forint, ami 10,0 százalékkal magasabb a tavalyinál.

Beruházásra 216 millió forintot fordítottak. A dolgozók létszáma 236, tavaly év végén még 218-an dolgoztak a vállalatnál. A társaság tulajdonosi szerkezete nem változott.

A Zwack részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 17 050 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 18 100 forint, a legalacsonyabb 16 995 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!